Asociaţia Bistriţa Civică a premiat o elevă a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” din judeţul Bistriţa-Năsăud care a găsit un protofel şi l-a returnat de îndată proprietarei. Eleva clasei a IX-a, Karina Roman, a primit astfel o diplomă, un buchet de flori și un voucher să-și achiziţioneze cărți.

”Vrem să marcăm un eveniment foarte interesant și deosebit de semnificativ pentru faptul că există încă spirit civic în comunitatea bistrițeană. Printre numeroasele știri proaste, am auzit o știre foarte frumoasă: o tânără de 16 ani a găsit un portfel și a făcut toate diligențele ca acesta să ajungă în posesia persoanei care l-a pierdut.

Se numește Karina Roman, învață la Colegiul Național Liviu Rebreanu, iar noi, Bistrița Civică, o felicităm pentrtu acest gest, o recompensăm cu o diplomă și cu un voucher de la Aletheia pe care îl poate preschimba în carte”, a spus Florin Adrian Chereji, președintele Asociației Bistrița Civică, într-o miniconferință de presă organizată în fața Casei Cărții ”Nicolae Steinhardt”.

Premiată de Marius Bălan

În semn de apreciere, Karina a primit felicitări şi un buchet de flori din partea lui Marius Bălan, membru al organizaţiei.

”Nu suntem pierduți în totalitate câtă vreme avem asemenea copii bine educați de părinți și de educatori și sunt foarte fericit că astăzi am reușit să-i acordăm atenția cuvenită acestei eleve din Bistrița. Mă bucur că am cunoscut-o”.

Tânăra a povestit că toată întâmplarea a avut loc în cursul anului trecut atunci când s-a dus la magazin cu trei prieteni. Pe o bancă într-o staţie de autobuz, domnişoara a găsit portmoneul.

”L-am deschis, am văzut că erau bani în el, m-am uitat pe buletin ca să văd adresa. Mai întâi am sunat la Poliție, dar apoi m-am dus să o caut pe doamnă că avea domiciliul aproape de stația de autobuz.

Nu am găsit-o acasă, am revenit în stație că îmi comandasem un taxi să merg la Poliție, dar a ajuns până la urmă doamna. A sunat dânsa la Poliție. A zis că îmi mulțumește. Am fost sunată de la Poliție chiar imediat după această întâmplare, dar m-am îmbolnăvit și nu am putut merge”.

Aceasta a spus că nici nu s-ar fi gândit să facă altfel.

”Mi se pare corect gestul. Mai mult, portofelul era a unei bătrâne, dar nu conta oricum. Erau banii altcuiva, nu aveam cum să-i iau. Așa m-au învățat și părinții, și școala”.

Eleva vrea să devină poliţistKarina

Mai mult, eleva îşi doreşte să urmeze o carieră în Poliție.

”Vreau să mă pregătesc să intru la Academia de Poliție și să devin polițistă. Chiar din gimnaziu am vrut să merg la liceul militar, dar nu am intrat, așa că m-am reorientat și vreau să devin polițist criminalist”, a spus ea.