Vicepremierul,fost ministru al Culturii, nu este mulțumit de situația din Societatea Română de Televiziune(SRTV). Kelemen a declarat miercuri seară, la Digi24, părerea sa.

„Din punctul meu de vedere, cel puţin la Televiziune, trebuie făcută o schimbare. Sunt în Comisia de cultură, am urmărit în anii care au trecut, deci acolo nu am nicio reţinere. (…) Sunt multe lucruri care pot fi şi trebuie schimbate în ceea ce priveşte gestionarea resurselor, în primul rând (…). Sunt enorm de mulţi bani care se duc pe funcţionarea Televiziunii şi, în ceea ce priveşte managementul canalelor TVR 1, TVR 2, TVR 3 ş.a.m.d., se poate face cu totul şi cu totul diferit decât se face în acest moment. Nu acuz pe nimeni, eu spun că este în acest moment în analiză raportul pe trei ani de zile. Poate că era bine să facem analizele la momentul potrivit, în 2018, în 2019, în fiecare an, atunci când au fost depuse aceste rapoarte. Nu s-a întâmplat, o vom face aici, în 2021″, a declarat Kelemen Hunor.

La Societatea Română de Televiziune nu ar trebui să fie cumul de funcții

Liderul UDMR este de părere că directorul general al SRTV nu ar trebui să fie şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.

„Eu de ani de zile spun: haideţi să separăm funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de funcţia de director general, fiindcă nu e bine să fii şi în fruntea Consiliului de Administraţie, să fii şi director general, să stai pe doi cai. E bine să separăm aceste două funcţii, cu atribuţii diferite. Politic este pus Consiliul de Administraţie (…), directorul general trebuie să fie un om de specialitate, în sensul de manager într-o instituţie de media şi trebuie să fie pus acolo după concurs, pe un proiect managerial de trei, patru, şase ani, depinde, aici se poate discuta câţi ani ai nevoie să faci performanţă într-o astfel de instituţie, care e o fabrică mare, o uzină uriaşă, care este un serviciu public”, a afirmat Kelemen Hunor.