Pentru a marca începerea celei de-a doua etape de vaccinare împotriva noului coronavirus, Klaus Iohannis se va vaccina public.

Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă.  E prevăzută vaccinarea, de exemplu a personalului din învățământ, a persoanelor de peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul ș.a.m.d.”, a precizat Klaus Iohannis la conferința de presă de la Palatul Cotroceni

,,Campania de vaccinare până acum este un succes”

Șeful statului a lăudat desfășurarea vaccinării sub conducerea lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID19.

,,Campania de vaccinare până acum este un succes. Unii vor să inducă altceva. La nivel european gradul de vaccinare de la noi ne poziționează pe locul 8, ceea ce nu e rău de loc”, a declarat Klaus Iohannis.  

Klaus Iohannis a mai precizat la conferința de presă motivul pentru care a așteptat până la cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19.

,,Prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare. Nu am dorit nici eu, nici premierul, să zic așa, cu ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit”, a spus șeful statului.

Etapa a doua de vaccinare

Vineri va începe a doua etapă de vaccinare în centrele medico-sociale, urmând ca de luni, 18 ianuarie, și celelalte categorii de persoane se vor putea vaccina.

Valeriu Gheorghiță a mai declarat că cele 1.766 de puncte de vaccinare existente pot asigura imunizarea unui număr de 100.000 de persoane în fiecare zi. De asemenea, la nivelul țării există 43 de caravane mobile care se pot deplasa pentru vaccinarea populației.

Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator”, a  mai anunțat medicul  Valeriu Gheorghiță.