În cursul zilei de ieri, în Sâmbăta Mare, președintele României Klaus Iohannis a transmis cu ocazia sfiintelor sărbători de Paște un mesaj prin intermediul căruia subliniază faptul că și în anul curent: „credinţa ne rămâne la fel de puternică chiar dacă nu putem fi încă alături de toţi cei dragi din cauza pandemiei de COVID-19”.

Astfel, acesta speră ca Învierea Domnului să consolideze în inimile și sufletele noastre speranța unui viitor mai bun, din toate punctele de vedere, dar mai ales, în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

“Dragi români, ne regăsim în taina sfântă a celei mai mari sărbători creştine, o celebrare a vieţii şi a speranţei. Miracolul Învierii ne aduce mereu împreună, fie că ne aflăm pe meleagurile natale sau peste hotare.

Şi în acest an credinţa ne rămâne la fel de puternică chiar dacă nu putem fi încă alături de toţi cei dragi din cauza pandemiei de COVID-19 care continuă să afecteze întreaga lume”, spune Klaus Iohannis.

Mesajul de mulțumire al președintelui Klaus Iohannis

De asemenea, președintele României a dorit să le și mlțumească tuturor persoanelor pentru “uriaşul efort naţional destinat protejării sănătăţii”. Acesta a adăugat ulterior faptul că “cu răbdare şi tărie sufletească”, “ne vom recăpăta normalitatea care ne-a lipsit atât de mult”.

“Vă mulţumesc tuturor pentru uriaşul efort naţional destinat protejării sănătăţii noastre.

Responsabilitatea celor care respectă măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului, dedicarea şi sacrificiile celor care luptă în prima linie pentru a-şi salva semenii, munca tuturor celor care fac societatea să funcţioneze, toate acestea stau mărturie că forţa naţiunii noastre este de nezdruncinat.

Împreună, cu răbdare şi tărie sufletească, vom depăşi această teribilă perioadă şi ne vom recăpăta normalitatea care ne-a lipsit atât de mult”, a afirmat Iohannis.

“Vă urez tuturor ca Sfintele Paşti să vă aducă sănătate şi pace în suflete. Hristos a înviat!”, a mai zis preşedintele Klaus Iohannis