Klaus Iohannis l-a sunat pe primarul din Miercurea Ciuc

La Miercurea-Ciuc a izbucnit un incendiu devastator pe o suprafață de aproximativ 1000 mp și a distrus în jur de 20 de locuințe din lemn. În urma incendiului, peste 250 de oameni au fost nevoiți să improvizeze un nou cămin. Sau au fost adăpostiți, peste noapte, de rude sau vecini. Alte familii au fost cazate în două săli de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte.

Incendiul care a afectat locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc a fost provocat de un burlan metalic de fum neizolat termic faţă de materialele combustibile, a informat ISU Harghita.

„Li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, cu sprijinul autorităţilor locale, al armatei şi prin mobilizarea exemplară a populaţiei. Vineri dimineaţă, la ora 10,00, a fost convocată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Ce a declarat primarul din Miercurea Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, s-a implicat în toate aspectele acțiunii de ajutor a sinistraților. El a postat pe facebook prezentări ale situației și cereri de ajutor pentru oamenii lipsiți de casă.

„Președintele Klaus Johannis este, de asemenea, preocupat de situația din Miercurea Ciuc. M-a contactat telefonic și mi-a mulțumit pentru gestionarea rapidă a situației de criză și și-a exprimat admirația și respectul pentru solidaritatea locuitorilor din Miercurea Ciuc și a celor din jur. Dânsul m-a asigurat  că va face tot ce îi stă în putință pentru a se asigura că instituțiile guvernamentale oferă cea mai eficientă asistență posibilă celor care au nevoie”, a scris primarul.

Edilul a declarat:

„Căutăm soluții pe toate planurile pentru a face față situației. Pe termen scurt, lucrăm la soluționarea problemei locuințelor temporare pentru victime și, pe termen lung, la o reinstalare finală, echitabilă.”

Primarul Korodi Attila a mai adăugat:

„Am vorbit telefonic cu președintele Klaus Johannis, vicepremierul Kelemen Hunor și cu șefii mai multor ministere, inclusiv cu ministrul de Interne și cel al Muncii, cu privire la situația de după incendiu. Am discutat despre măsurile care trebuie luate. Toți ne-au asigurat de sprijinul lor.”