Joi, 8 aprilie, după întâlnirea cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Klaus Iohannis a precizat că principalul obiectiv este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre sistemul educațional și găsirea unor soluții pentru finalizarea anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță pentru totți elevii.

Potrivit Administrației Prezidențiale au fost evaluate demersurile de până acum pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară în școli.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru.

Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale, informează Antena 3.

Klaus Iohannis: Elevii sunt în vacanță pentru o lună

De asemenea, în comunicat este precizat faptul că Iohannis apreciază acțiunile Ministerului Educației cu privire la campania de vaccinare.

,,Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Ce soluții are Ministerul Educației cu privire la revenirea elevilor în școli

Cîmpeanu a propus o soluție pentru asigurarea deschiderii școlilor după sărbători.

„Am constituit o echipă din cei cinci secretari de stat din ministerul Educaţiei care începând de miercuri vor merge în fiecare judeţ şi vor face întâlniri cu toţi responsabili din toate şcolile din respectivul judeţ, pentru a promova necesitatea şi importanţa testării în şcoli alături de vaccinarea personalului didactic. Facem tot ce depinde de noi.”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Amintim că președintele României a declarat, după întâlnirea cu Sorin Cîmpeanu, că principalul obiectiv este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil. Totodată, președintele a lăudat modul în care se desfășoară campania de vaccinare în țara noastră.