Șeful statului, Klaus Iohannis, a precizat că este mulțumit de felul în care imunizarea populației se desfășoară.

„Suntem foarte aproape de capacitate pe care ne-am dorit-o de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare. Până acum și pregătirile s-au făcut într-un timp record. Sunt bucuros să văd că foarte multă lume vine la vaccinare”, a declarat Iohannis.

De asemenea, președintele a dat de înțeles că se vor folosi containere pentru vaccinare în toate locațiile unde este nevoie. Totodată, Iohannis a atras atenția că nu trebuie să renunțăm la respectarea restricțiilor.

,,Astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie pentru vaccinare. Se face pur și simplu fără programare. Oamenii pot veni direct în comuna lor la vaccinare.Se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului.

Am văzut și în aceste zile că s-a dezbătut foarte mult și vreau să repet câteva date esențiale.Suntem în plină pandemie. Să nu avem impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat pandemia.Restricțiile impuse nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar scad impactul. Încetinesc răspândirea pandemiei. Dăm o șansă medicilor să îi trateze pe cei care fac forme grave”, a mai precizat președintele României.

Iohannis: Există o singură cale de ieșire din pandemie: vaccinarea

Șeful statului a punctat cât de importantă e vaccinarea pentru ca lucrurile să poată reveni la normal. Klaus Iohannis a mai precizat că în curând se vor ridica unele restricții.

,,Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta este vaccinarea. Avem tot mai multe tipuri de vaccin și chiar dacă există multe dezbateri și discuții, EMA a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure. De aceea mă voi implica în continuare în campania de vaccinare.

Nu restrictiile înlătură pandemia, doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să plecăm unde dorim. Să mergem la concerte, să mergem la teatru. E extrem de important și contez pe toți să participați la această campanie”, a mai precizat Iohannis.