Un vârstnic de aproximativ 80 de ani a fost dat dispărut de către familie, iar autorităţile au reuşit să îl identifice în cursul zilei de ieri, înecat în râul Someş, la o distanţă de şase kilometri de locul dispariţiei.

În jurul orei 17:00, echipajele de pompieri militari de la Secția de Pompieri Năsăud, SVSU Ilva Mică, polițiștii de la Secția 7 Politie Rurală Sângeorz-Băi și jandarmii de la Postul de Jandarmi Sângeorz-Băi și mai mulți voluntari au început să îl caute pe bărbatul dispărut.

După trei ore de căutări intensive, acesta a fost găsit la şase kilometri distanţei, înecat în râu.

Găsit fără suflu, la ora 20:30

Potrivit ISU BN, bărbatul a fost găsit în jurul orei 20:30, pe raza localităţii Feldru.

„Efective de pompieri militari de la Secția de Pompieri Năsăud, SVSU Ilva Mică, polițiștii de la Sectia 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, jandarmii de la Postul de Jandarmi Sângeorz-Băi și mai mulți voluntari au executat în această seară o misiune de căutare, în echipe mixte de căutare, în urma dispariției unui bărbat în vârstă de aproximativ 79 de ani, de pe raza localității Ilva Mică.

Bărbatul a fost găsit de pompieri, în jurul orei 20.30, pe raza localității Feldru, în râul Someș, în zona stâlpului podului care traversează râul. Din păcate, bărbatul era fără suflare”, au transmis reprezentanții ISU BN.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud a anunţat deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care bărbatul s-a înecat, autorităţile continuă cercetările specifice.

„În această seară, în urma căutărilor efectuate de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari, a fost găsit în localitatea Feldru, în râul Someș, un bărbat de 79 de ani, din Ilva Mică. Dispariția acestuia a fost semnalată în această după-masă, de către familie. Din păcate, acesta era decedat. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă în cadrul căruia se efectuează cercetări și va fi dispusă și necropsia”, transmit reprezentanții IPJ BN.