Aiudul va dispune în curând de un sistem de iluminat modern şi inteligent, iar în acest sens, a fost semnat un contract de servicii de proiectare care are o valoare de peste 11 milioane de lei.

Contractul de faţă face parte din cadrul proiectului care presupune reabilitarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Aiud, şi a fost iscălit în cursul zilei trecute, pe data de 16 februarie.

„Vă reamintim că proiectul „Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public, în Municipiul Aiud”, cod SMIS 121920, al cărui beneficiar este municipiul Aiud are o valoare totală de 11.075.847,49 lei, iar obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– introducerea corpurilor de iluminat LED
– extinderea rețelei de iluminat public în municipiul Aiud
– creșterea numărului de corpuri de iluminat
– implementarea unui sistem de telegestiune
– scăderea puterii instalate
– scăderea consumului de energie electrică
– reducerea emisiilor de CO2

Programul Operațional Regional 2014-2020 este derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management prin Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru pentru implementarea proiectului”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

În ce constă investiţia

Investiţia de faţă constă în instalarea unor corpuri de iluminat cu LED, fiind montate, o parte dintre acestea, pe cei 230 de stâlpi noi instalaţi prin intermediul proiectului anterior amintit. În total, numărul corpurilor de iluminat va creşte de la 1703 de bucăţi, la 2116.

Echipamentele montate vor fi în totalitate moderne şi vor beneficia de o luminescenţă crescută şi de o eficienţă energetică sporită care va avea o durată de viaţă mult mai ridicată. Ceea ce este cu adevărat important, este faptul că acest sistem va fi monitorizat printr-un sistem de telegestiune iar fiecare corp va avea un dispozitiv de control individual.

De asemenea, se vor mai monta şi un număr de 230 de stâlpi noi, 44 de surse de energie regenerabilă (panouri fotovoltaice), 88 de acumulatori, 44 de dispozitive de control şi proiecţie de încărcare/descărcare şi 44 de invertoare monofazice.