Acestea au fost transportate la DSP Arad de la Spitalul Militar din Timișoara, centrul zonal la care este arondat și Aradul. Din cele peste 134 de flacoane pot fi administrate 670 de vaccinuri.  În momentul de față, s-au înregistrat 769 de cadre medicale din municipiu și județ pe platforma de vaccinare.

Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș, a declarat:

„Totul este într-o dinamică, marți vom evalua din nou înscrierile pentru zilele de joi și vineri și vom solicita suplimentarea dozelor, în funcție de necesar. Momentan avem stoc suficient și vom alimenta de la Timișoara în funcție de cantitatea de doze solicitate de centrele de vaccinare.”

În această dimineață , de la 07:30, a început repartizarea dozelor de vaccin către centrele de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și către Spitalul din Ineu. Distribuirea se va face în funcție de solicitarea centrelor, pentru că vaccinurile trebuie păstrate în condiții optime la Direcția de Sănătate Publică Arad. La DSP Arad este asigurată și paza acestora 24 din 24 de ore.

S-a dat startul campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus în județul Arad. Prima persoană căreia i-a fost administrat vaccinul a fost doctorul Dana Olar, medic pneumolog cu o experiență de peste 40 de ani. Aceasta tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2, încă de la începutul pandemiei, în secțiile Covid-19 din cadrul Spitalului din Grădiște.

Dana Olar a declarat:

„De la primul pacient COVID-19 pe care l-am tratat, am sperat la acest vaccin. Nu am nicio îndoială că e eficient. A fost o simplă înţepătură, nimic deosebit faţă de un vaccin antigripal. Acum nu putem decât să sperăm că se va sfârşi această pandemie, care ne-a bulversat vieţile. Chiar dacă ne vaccinăm, vom păstra toate măsurile de siguranţă, mască, distanţare, dezinfecţie cât mai frecventă.”

După avizarea în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, un al șaselea centru de vaccinare va fi introdus în circuit. Ședința este programată să aibă loc în cursul zilei de marți. Este vorba de centrul din cadrul Spitalului MedLife Genesys pentru care se vor deschide și înscrierile pe platforma online.