Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin Cionca, a fost prezent în cadrul unei şedinţe de lucru cu echipa răspunzătoare de pregătirea studiului de fezabilitate al Complexului Matern-Pediatrie, pe care Consiliul Judeţean doreşte să îl ridice în incinta Spitalului Judeţean.

Totodată, experţii respectivi desfăşoară lucrări şi la Timișoara, Constanța, Sibiu, Bacău, precum şi în alte judeţe de pe teritoriul României, acolo unde Consiliile Judeţene susţin activitatea spitalului public.

În cadrul întâlnirii au participat următoarele persoane:

  • Directorul Casei de Asigurări de Sănătate, dr. Gheorghe Domșa.
  • Directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Horia Timiș.
  • Managerul general al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ec. Florina Ionescu.
  • Medicul epidemiolog dr. Lenuța Timiș, directorul executiv al Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică (Consiliul Județean), dr. Andrei Ando.
  • Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean, Roxana Dascălu.
  • Şeful serviciu Managementul Spitalelor (Consiliul Județean), Mihai Șeran.

Toate specializările incluse în priect

Potrivit celor discutate, valoarea estimativă a complexului este de peste 40 de milioane de euro. Noua clădire va îngloba absolut toate specializările destinate copiilor, începând de la neonatologia şi până la chirurgie.

De asemenea, conform spuselor lui Iustin Cionca, proiectul de faţă a fost depus de către CJ Arad la Compania Naţională de Investiţii, iar investiţia de faţă a venit ca urmare a faptului că Spitalul Matern este revendicat şi nu se pot face investiţii decât pentru întreţinerea acestuia.

,,Complexul Matern-Pediatrie are valoarea estimată de peste 40 de milioane de euro. Va reuni sub același acoperiș, într-o clădire nou construită și echipată de la zero, modern, toate specializările pentru copii, de la neonatologie, obstetrică-ginecologie la chirurgie.

Le aducem toate în sediul central al Spitalului Județean, să fie în imediata apropiere a celorlalte secții vitale ale spitalului. Facem această investiție importantă și pentru că actualul spital Matern este revendicat și, conform legii, nu mai putem investi acolo decât în întreținere.

Proiectul Complexului Matern-Pediatrie a fost depus de Consiliul Judeţean Arad la Compania Națională de Investiții, unde se află pe lista sinteză”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.