În ciuda faptului că numirile prefecților vor ține cont de algoritmul dictat în cadrul coaliției de governare, Bolojan precizează că Dumitru Țiplea, prefectul de Bihor, se califică în ceea ce privește continuarea mandatului.

„Vom avea prefecți susținuți de PNL, UDMR și USR PLUS. Fiecare are niște priorități. Este posibil să avem prefect numit în Bihor, pe baza acestor înțelegeri centrale. Dl Țiplea a avut o prestație bună.

S-a implicat în cele două runde de alegeri, pandemia, plus cele curente ale Prefecturii, toate au fost gestionate într-o manieră onorabilă, existând o colaborare bună cu toate administrațiile locale. Este ceva de genul miniștrilor – ai miniștri buni, îi poți păstra sau îi poți schimba, cu anumite riscuri. Din punctul nostru de vedere, Dumitru Țiplea se califică în prima categorie”, a spus Bolojan.

Cu privire la cedare funcției în Primărie și Consiliu, în urma negocierilor de coaliție, Bolojan este de părere că o astfel de acțiune nu este necesară, cu toate că recent președintele UDMR Bihor, Cseke Attila confirma interesul UDMR față de funcțiile de viceprimar și vicepreședinte la CJ Oradea.

„La municipiul Oradea, PNL a obținut mai mult de două treimi, este lipsit de rațiune să schimbi acești oameni doar pentru că în plan național există o coaliție de guvernare. Sunt alegerile locale care au stabilit niște rezultate și sunt echipe funcționale.

Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt în aproape totalitate încheiate. Sunt și serviicile deconcentrate unde probabil vor fi discuții legate de asumarea, coordonarea unor servicii deconcentrate între partide”, spune Bolojan, menționând faptul că nu au existat discuții pe aceste teme.

„Dacă se merge pe depolitizarea totală a funcțiilor publice, sunt anumite abordări, dacă se merge pe asumarea politică sunt alte abordări”, spune, cu tâlc, șeful PNL Bihor.

În urma negocierilor dintre Cîțu și Orban cu partenerii de coaliție, PNL nu a reușit să îl păstreze pe Marcel Boloș în funcția de ministru. Cu toate acestea, rămâne de văzut în ce măsura va putea PNL Bihor să impună secretari de stat.

„Vom analiza în prima jumătate a lunii ianuarie această situație, ne vom gândi una – două persoane pentru aceste poziții. Trebuie să luăm o decizie politică în BPJ, în ianuarie, să ne facem o strategie. Important e să ai oameni competenți, care pot să facă proiecte bune”, spune Bolojan.

Potrivit lui Bolojan, cei mai potriviți ar fi Marcel Boloș, dar și directorul Zonei Metropolitane Oradea, Adrian Forghis, datorită experienței lor în proiecte pe fonduri europene.

„Vorbesc despre oameni cu expertiză care nu poate fi pusă la îndoială”, conchide Bolojan.