Prefectura Clujului, a transmis, odată cu începerea campaniei de vaccinare, un mesaj populației, arătând că acesta este un moment istoric și un prim pas spre revenirea lucrurilor la normalitate.

„ Astăzi este o zi istorică din punct de vedere medical în România, pentru că în această dimineață a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în toate cele 10 spitale de Boli Infecțioase din țară, aflate în prima linie.

Acesta reprezintă un moment important în evoluția strategiei de combatere a pandemiei și primul pas către revenirea lucrurilor la o normalitate care a lipsit în ultimele luni ale acestui an.

Obținerea unui vaccin care poate fi administrat cu rezultate fundamentate științific este în aceeași măsură o șansă și modalitatea de a ne arăta solidaritatea și încrederea față de cei din linia întâi.

Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată.

Programarea pentru vaccinarea populației se va efectua în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie.”

Prefectul Mircea Abrudean a declarat, duminică dimineață:

„Este o zi istorică pentru județul Cluj și pentru România. Prima persoană vaccinată în județ este doamna doctor Violeta Briciu. Va urma faza 1, cu personalul medical din Cluj, circa 12.5000 medici. Faza doi cuprinde persoane din grupe de risc, persoane vârstnice și cu boli cronice. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre din județul Cluj.

În faza doi vor intra și persoanele din centrele rezidențiale care vor fi vaccinate voluntar. Vaccinul este soluția penru a scăpa de această pandemie. Oamenii trebuie să aibă încredere că vaccinul este soluția. Este cât se poate de sigur acest vaccin. Cum a spus și domnul primar Emil Boc, ne vom vaccina în public”.

Campania de vaccinare a debutat astăzi la Cluj, pentru aproximativ 90 de cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase, care au fost programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-Covid-19.

În județul Cluj prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 a fost doamna Dr. Violeta Briciu, director medical. Încă patru persoane au fost vaccinate în această dimineață la Cluj, începând cu ora 10.

Aceștia sunt: Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie, Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale, Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie și Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI.

După primele declarații ale medicilor vaccinați nu s-au constatat reacții adverse.

Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj a declarat:

„Suntem toți cinci foarte bine, nu am avut nicio reacție adversă după administrarea vaccinului. A fost un an greu pentru toată lumea, și pentru spitalul nostru. Au fost momente în care a trebuit să ne adaptăm din mers, poate chiar cu un pas înaintea schimbărilor. Le-am depășit cu bine și așteptăm din anul 2021 evenimente mult mai bune și intrăm cu optimism în noul an”.