Astfel, aceștia se întreabă cât va mai rămâne Nicolae Cotârlă în funcția actuală de viceprimar al Oraviței.

Inexistența votului secret, lipsa cabinei de vot, precum și lipsa unei comisii de validare a votului, denotă o lipsă de fair-play cu privire la modul în care candidatul liberal, Nicolae Cotârlă, pentru funcția de viceprimar, a câștigat în fața lui Marțian Lepa.

Astfel, clarificarea situației a depins de prefectul Cristian Gâfu, motiv pentru care, aleșii locali social-democrați, în baza acestor nereguli, au solicitat anularea rezultatului votului din data de 6 noiembrie și reluarea procesului electoral.

Drept urmare, pe 9 noiembrie PSD și-a înaintat documentele către Prefectură, insă, potrivit președintelui interimar al PSD Oravița, Marțian Lepa, în ciuda faptului că soluționarea contestațiilor se desfășoară pe o perioadă de 30 de zile, acesta nu a primit nici până în ziua de astăzi un rezultat al anchetei din teren.

„Din păcate, nu am primit încă niciun răspuns. Știm doar că domnul prefect a trimis în teren o echipă să verifice, să noteze detaliile vizavi de cum au decurs lucrurile în cadrul procesului de alegere a viceprimarului și atât. Dacă nu primim niciun răspuns, așa cum am mai subliniat, ne vom cere drepturile în instanță.

Știu doar că o echipă de la Prefectură a fost prezentă aici pentru a face verificări, însă nimeni nu ne-a chemat, nimeni nu ne-a întrebat și pe noi legat de modul în care a decurs procesul de alegere a viceprimarului.

Nu știu dacă au fost purtate discuții cu reprezentanții altor partide politice, însă pe noi, cei de la PSD, nu ne-a întrebat nimeni nimic, și, din ce cunosc, nu a fost cerută nici opinia celor de la PMP. Până la urmă, singurul lucru care contează este să se ajungă la o concluzie, indiferent dacă răspunsul Prefecturii va fi pozitiv sau negativ.

Dacă este pozitiv, se vede că se respectă legea și domnul prefect este echidistant din toate punctele de vedere, iar dacă răspunsul este unul negativ vom merge în instanță pentru că suntem 100% siguri că vom avea dreptate”.