Șeful MAI, Lucian Bode, a precizat că restaurantele și barurile care sunt amendate de trei ori pentru nerespectarea regulilor impuse în pandemie vor avea activitatea suspendată.

Săptămâna aceasta, Parlamentul va avea în dezbatere un astfel de proiect prin care restaurantele și barurile vor avea activitatea suspendată pentru două săptămâni pentru nerespectarea regulilor impuse de pandemie. Ministerul Afacerilor Interne a susținut că va cere conducerii Partidului Național Liberal să introducă pe agenda Parlamentului un astfel de proiect.

”O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor”, a precizat Bode.

Lucian Bode: Dacă se repetă, aplicăm sigiliul pe locație!

Demnitarul a mai precizat că măsurile actuale nu sunt suficiente, iar mulți operatori economici ignoră cu precădere orice măsură.

,,Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară.

Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Situație criticiă privind intrarea în carantină a capitalei

Bode a explicat că în ultimele zile s-au acordat numeroase amenzi, iar poliția a făcut peste 5.000 de controale în localuri. Totodată, multe unități au fost amendate în mod repetat.

Întrebat dacă Bucureștiul va intra în carantină în momentul în care se va depăși pragul de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori, ministrul a precizat că nu vede o astfel de măsură să fie luată în calcul.

 

„Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiștii spun foarte clar: sunt mai mulți factori care pot conduce la o astfel de decizie. Nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să dăm mesaje care să inducă panică în populație”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Duminică, Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 5,33 la mie.