Lazlo Endre, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, a declarat că Transilvania va ajunge în topul destinațiilor turistice europene. El a încurajat operatorii de turism din zonă să se reorienteze pe turiștii străini, nu doar pe cei din zonă.

Conform Agerpres, Lazlo Endre a declarat că județul Covasna reprezintă o ofertă turistică inedită datorită calității ofertelor turistice din zonă.

„Trebuie menţinut trendul, ştacheta se află destul de sus, iar provocarea următorilor ani va fi să o putem menţine la acelaşi nivel” , a declarat Laszlo Endre.

Totodată, Lazlo Endre a mai vorbit despre județul Harghita, care are un potențial turistic ridicat în atragerea străinilor.

Acesta a mai vorbit despre cursele de câini trase prin Munții Harghitei, precum și pârtia de schi de la Mădăraș. Pârtia este concepută în așa fel încât persoanele cu dizabilități fizice să se poată bucura de practicarea uni sport de iarnă.

Transilvania va deveni o destinație turistică în top 10 pentru străini

Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna este încrezător că anul acesta, Transilvania va ajunge în top 10 destinații preferate de către străini.

„După părerea mea, Transilvania va fi o destinaţie turistică favorită, dacă nu cumva va fi în top 10 anul acesta. (…) În ultimul an, din cauza pandemiei, ne-am orientat mai mult spre turiştii interni, dar eu cred că va trebui să ne concentrăm din nou, să fim atenţi să pregătim o deschidere şi către piaţa externă”, a mai spus acesta.

Totodată, Lazlo Endre a explicat că turismul din județul Covasna nu a fost foarte afectat, față de alte județe din țară, deoarece turiștii au preferat să-și petreacă vacanțele într-un loc retras și mai puțin aglomerat. Județul Covasna încadrându-se perfect în această categorie.

Visit Covasna Safe Place

Un ajutor considerabil pentru pensiunile și hotelurile din județul Covasna a fost campania ,,Visit Covasna Safe Place”. Aceasta a fost inițiată de către autorități și a avut ca și scop sprijin operatorilor de turism ce au fost afectați de către pandemia de coronavirus. Ea a fost inițiată în vara anului trecut și a evidențiat unitățile de cazare unde există măsuri de siguranță pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Pentru obținerea certificatului Safe Place acordat de către Asociația pentru Dezvoltare Turistică din cadrul Consiliului Județean Covasna, unitățile de cazare trebuie să respecte mai multe măsuri:

  • Protecție și siguranță pentru combaterea pandemiei;
  • Utilizarea parțială a capacității de cazare;
  • Completarea online a formularului de check-in;
  • Dezinfectarea spațiilor comune ;
  • Servirea mesei în regim de room-service;