După ce a fost diagnosticat cu virusul Sars-Cov-2, celebrul moderator american de televiziune, Larry King, s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani, potrivit BBC.

În urma confirmării infectării cu virusul chinezesc, vedeta TV a fost internată la sfârşitul anului precedent, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles. Din cauză că starea acestuia de sănătate s-a înrăutăţit, cadrele medicale l-au transferat la terapie intensivă.

Viaţă plină de probleme medicale pentru Larry King

Viaţa a fost din nefericire cruntă cu Larry King. Acesta s-a confruntat cu o serie de afecţiuni serioase precum afecţiuni cardiace, diabet de tip 2, sau cancer pulmonar.

Timp de 25 de ani, regretatul a moderat emisiunea „Larry King Live„, difuzată la CNN. În 2017 acesta a anunţat că suferă de cancer la plămâni, motiv pentru care a fost operat.

De asemenea, în 1987 acesta a suferit un atac de cord major în urma căruia s-a necesitat efectuarea unei operaţi complicate de bypass. În urma unor analize anuale de rutină, medicii au identificat tumoarea respectivă.

În urmă cu doi ani ani, în 2019, medicii i-au introdus o serie de stenturi şi tot în acel an, Larry a fost victima şi unui atac cerebral.

I-au murit copii

În cursul anului trecut, King a aflat vestea tragică cu privire la decesul a doi copii ai săi la interval de numai o lună de zile. Concret, Andy în vârstă de 65 de ani a suferit în luna iulie un infarct, în timp ce Chaia (52 de ani), a murit în august, de cancer pulmonar.

Problemele de sănătate l-au determinat pe jurnalist să înfiinţeze o fundaţie. Prin intermediul acesteia, persoanele fără asigurare medicală sunt ajutate în mod activ.

Pe parcursul celor 25 de ani de carieră la CNN, în platoul lui King au intrat oameni de marcă, precum:

  • Candidați la alegerile prezidențiale.
  • Vedete.
  • Sportivi.
  • Actori

După 6.000 de ediţii a emisiunii amintite anterior, Larry s-a retras din activitate în anul 2010. Cu toate acestea, dragostea pentru televiziune l-a adus rapid înapoi. În 2012, acesta a devenit gazda show-ului „Larry King Now„, difuzată la Ora TV, de trei ori pe săptămână.