Până ieri, postul de director al SCJU era deţinută de către Mircea Onel. Ieri însă, acesta i-a revenit medicului epidemiolog Lenuţa Timiş, fiind o propunere care a fost acceptată şi de managerul unităţii sanitare şi de conducerea Consiliului Judeţean Arad,

În cursul zilei precedente, aceasta a fost numită în funcţie de către preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, numire care a şi intrat în vigoare.

Potrivit unui comunicat remis de către CJA, ocuparea postului va fi ocupat până în momentul în care se va organiza un concurs, însă nu mai mult de jumătate de an de la data numirii, sau până la revocarea unilaterală din funcţie.

Prefectului Judeţului Arad şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad i-a fost comunicată dispoziţia preşedintelui Iustin Cionca.

,,Directorul medical al Spitalului a fost revocat din funcție la propunerea Consiliului de Administrație. După mai puțin de 24 de ore am numit un director medical interimar pentru că suntem într-o pandemie în care este necesară mobilizarea tuturor energiilor și resurselor sistemului de sănătate publică.

Îi mulțumesc fostului director medical dr. Mircea Onel pentru ceea ce a făcut bun în această perioadă, dar suntem într-un moment în care este necesară o altfel de abordare și o mai mare mobilizare. Pe directorul medical interimar îl așteaptă o sarcină extrem de grea și i-am cerut ca în următoarele 6 luni spitalul să fie prima sa casă și nevoile spitalului să reprezinte nu doar prioritatatea sa profesională, ci și personală.

Suntem într-un moment în care în acest al treilea val al pandemiei toate cadrele medicale au nevoie de coordonare și de o viziune prin care Aradul să poată depăși cu pierderi cât mai mici acest val”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Cine este Lenuța Timiș

Actuala şefă a SPIAM din cadrul SCJU Arad şi medic primar epidemiolog Lenuţa Timiş, este şoţia directorului DSP din Arad, Horea Timiş. În mod deloc surprinzător, acest lucru a stârnit mai multe discuţii în rândul societăţii civile arădene, care ridică diverse probleme de incompatibilitate cu funcţia de director DSP al soţului ei.

Acest lucru este cauzat din pricina faptului că instituţia condusă de către Horea este şi cea care controlează şi sancţionează inclusiv Spitalul Judeţean.

Lenuţa Timiş este în momentul de faţă singurul medic de la Spitalul Judeţean care este specializat pe epidemiologie, o specializare ce în mod evident, pe timp de pandemie, este extraordinar de importantă.

În cursul zilei precedente, managerul interimar a SCJU, d-na Florina Ionescu spunea că aceasta este compatibilă cu postul de director medical.