Notorietatea lor s-a datorat în mare măsură geniului lor, calităților tehnice sau inteligenței pe care le-au dovedit în joc, reușind să obțină respectul sau venerarea tribunelor pline cu fani. Chiar dacă pandemia a obligat și acest sport la suspendări de meciuri, la amânarea unor competiții, încet-încet meciurile au fost reluate chiar dacă unele transmisiuni s-au realizat cu tribunele goale.

Așadar, este un an greu și pentru fotbaliști și cei mai renumiți ai momentului actual și-ar dori cu nerăbdare să poată juca cât mai repede la capacitate maximă.

Unul dintre cei mai renumiți și valoroși jucători ai momentului este jucătorul polonez care joacă la Bayern Munchen, Robert Lewandowsky. În vârstă de 32 de ani, marele jucător a avut o perioadă foarte fastă în ultimii ani și a devenit un atacant fatal, un vârf dorit de orice echipă. Experiența regretabilă a echipei României în ultimele întâlniri cu echipa Poloniei s-a soldat cu două înfrângeri usturătoare ale tricolorilor (tur-retur) care în mare măsură au fost cauzate de geniul și agerimea în joc a lui R. Lewandowsky.

În acest an jucătorul polonez a obținut cam tot ceea ce își putea dori cu Bayern Munchen și pe fondul ieșirii din formă a unor jucători cunoscuți sau a unor succese mai puțin notabile ale acestora ( Ronaldo, Messi etc.), R. Lewandowsky era printre favoriții unui premiu deosebit de râvnit pentru orice fotbalist. ”Balonul de Aur” acordat de către France Football se acordă, de regulă, anual celui mai prolific și inspirat fotbalist al momentului, dar în acest an oficialii francezi au luat hotărârea de a nu acorda această distinție din cauza pandemiei.

Declarațiile atacantului polonez în acest sens sunt de regret și de exprimare a dorinței de a obține prestigiosul premiu. El a observat că : ” E singurul premiu care nu se acordă în 2020” și ulterior a completat: ”antrenorii, jucătorii și jurnaliștii știu că acest an a fost anul meu”. În urma câștigării a nu mai puțin de cinci premii în ultimul an cu Bayern Munchen, ”Balonul de Aur” ar fi constituit o încununare a anului de excepție și a carierei lui R. Lewandowsky.

Valoarea jucătorului polonez în cazul unui transfer este estimată la minim 60 milioane de euro, iar deoarece a avut un sezon perfect în ultimul an, R. Lewandowsky are mari șanse să obțină titlul ”The Best” care va fi acordat de către FIFA la 17 decembrie 2020 și unde jucătorul polonez este printre marii favoriți.