Liberalii sunt foc și pară pe ministrul USR Plus, Stelian Ion.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat că nu este normal ca un proiect de lege atât de important sî nu fie discutat în coaliție, să nu fie supus dezbaterii publice.

„Proiectul care a fost trimis de ministrul Justiţiei către CSM nu este un proiect care să fi fost discutat în coaliţie şi care să fie supus unei dezbateri publice ample, aşa cum de altfel solicita şi Comisia de la Veneţia atât în privinţa legilor justiţiei cât şi în privinţa Codului penal şi de procedură penală”,  a declarat Orban, citat de digi24.ro

 Liberalii sunt foc și pară. Noile decizii din Justiție afectează toată țara

În fapt, pentru oameni modificările din Justiție sunt cruciale.

Din acest motiv, este esențial ca politicienii să aibă o viziune comună.

Printre mdoficările aduse la Legile Justiției se numără numirea șefilor la structurile mari de anchetă: DNA și DIICOT.

Propunerea lui Stelia Ion vizează avizul CSM (Consiliul Superior al Magistraturii). În cazul în care acesta este negativ, ministrul blochează numirea și se reia selecția.

Orban îi amintește lui Stelian Ion cine e la putere. I-a sugerat să coopereze

Cunoscut drept unul dintre cei mai buni negociatori politicieni, Orban îi amintește ministrului Stelian Ioan,că ar fi bine să colaboreze, dacă vrea proiecte de lege aprobate în Parlament. O face, însă, într-un mod subtil, aproape nuanțat.

„Dacă nu există o decizie comună, nu se poate construi o majoritate parlamentară care să permită adoptarea acestor legi”, a explicat Orban, pentru sursa citată.

Acestea nu sunt singurele tensiuni din coaliția de guvernare. Neînțelegerile cu miniștri USR au fost și pe tema bugetului. A fost nevoie de intervenția președintelui Iohannis de mai multe ori.

Unii dintre liberali, printre care și deputatul Florin Roman nici nu vor să mai audă de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

I-a cerut imperativ demisia.