Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca și președintele Asociației Municipiilor din România(AMR), Rareș Bogdan, primvicepreședinte PNL, Violeta Vijulie, președinta Agenției Naționale a Funcționarilor Publici(ANFP) au fost înfuriați, în urma imaginilor din spațiul public, care arată cum un bătrân, ajuns cu ambulanța,  este umilit în spitalul din Corabia, județul Olt.

Ministrului Vlad Voiculescu i s-a cerut demisia, într-un mod clar:

„Doctorul Nelu Tătaru ar trebui să revină la minister”, a scris Violeta Vijulie pe contul personal de Facebook.

Totodată, Rareș Bogdan i-a cerut lui Vlad Voiculescu să îl demită pe managerul spitalului din Corabia, dat fiind că niciun cadru medical nu a dorit să îl ajute pe vârstniciul din Corabia să se ridice de la podea. Un gest impardonabil, care a fost sancționat de opinia publică.

Ce se va întâmpla în spitale-Anunțul ministrului Sănătății

După ce a vizionat imaginile cu pacientul din Corabia, ocolit de toate infirmierele, asistentele și de toți doctorii din Spitalul Corabia, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că au fost date mai multe amenzi contravenționale personalului medical și cazul va fi discutat în comisia de etică.

De asemenea, protocoalele din toate spitalele se vor reface, pentru  a nu se mai repeta scena de la Corabia.

Măsurile nu au fost pe placul tuturor liberalilor, care i-au reproșat ministrului USR PLUS Voiculescu că în alte cazuri se grăbește să demită managerii, chiar și acolo unde nu e cazul.

S-a dat exemplu cazul managerului Petru Șusca, de la Spitalul din Cluj,  care a  primit ordinul de demitere, apoi  referatul care a stat la baza demiterii.

Șusca a declarat la Antena3 că a fost demis printr-o „mârsăvie politică”, pusă la cale de un deputat din același partid cu Vlad Voiculescu.

Sunt mai mult decât convins că acest deputat care a plecat de la Cluj la Buzău este în spatele acestei mârsăvii”, a precizat Petru Șușcă, pentru sursa menționată mai sus.