Orban afirmă că e un principiu al liberalilor,  de susținere în coaliție.

Moțiunea simplă a fost depusă miercuri, 10 februarie,va fi dezbătută, luni 15 februarie, apoi votată, pe 17 februarie.

Liberalii nu susțin moțiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu

„Suntem într-o coaliţie, există un principiu al solidarităţii în coaliţie. Vom vota împotriva acestei moţiuni simple. Dacă avem puncte de vedere, dacă avem chiar şi critici de exprimat, le exprimăm în cadrul coaliţiei, în comunicarea din interiorul coaliţiei, din interiorul Guvernului. Am spus-o că este necesară o anumită disciplină în acţiunea guvernamentală şi, de asemenea, o disciplină în ceea ce priveşte comunicarea publică şi s-a şi văzut de atunci, de aproximativ o săptămână şi ceva lucrurile s-au mai normalizat”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

 Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor

În textul moțiuni, social -democrații îl acuză pe minisrul Voiculescu de lipsă de incompetență, de dezinteres.

Acestuia i se pune, mai exact, în cârcă, toate neregulile sistemului medical de 30 de ani, timp în care la guvernare a fost și PSD.

„Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi! (…) Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor” , relatează Agerpres.

Liberalii nu susțin moțiunea împotriva lui  Vlad Voiculescu

După tragedia de la Matei Balș, când pacienții de Covid au murit carbonizați, împotriva lui Vlad Voiculescu s-a declanșat un val de furie. Partidele politice din opoziție au început să valorifice acest moment.

Un protest a organizat și partidul AUR. S-a adus în mod simbolic o bicicletă, pentru a-i cere demisia lui Vlad Voiculescu.

Acesta a anunțat, însă, că nu are de gând să demisioneze și va continua reforma în sănătate.