Evenimentul se dorește a fi un elogiu inedit adus personalității compozitorului, un veritabil dialog peste ”mode și timp”. Elevii municipiului Cluj-Napoca au fost invitați în unanimitate să participe și să se implice în cele patru competiții importante care sunt propuse: „Bagheta magică”, „Design –Minecraft Creative”, „Comic Book Challenge” și „Provoacă-l pe Beethoven!”, prin intermediul cărora se dorește descoperirea universului Beethoven, dimensiunea universală a geniului acestui compozitor atât de îndrăgit.

Expoziția ”Beethoven Reloaded” va fi expusă în Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și vor putea fi admirate de asemenea în galeriile blogului cultural cooltura.elf.ro, încercând să reflecteze opera lui L. van Beethoven prin cele peste 100 de lucrări, descompunând-o și recompunând-o ca într-un puzzle uriaș, conform monitorulcj.ro.

Vernisajul expoziţiei va fi transmis LIVE pe pagina de facebook a Liceului Teoretic „ELF”, miercuri, 16 decembrie, ora 17.30. În foaierul Muzeului de Artă Cluj-Napoca se va realiza premierea lucrărilor câștigătoare, în prezenţa managerului muzeului, Lucian Nastasă-Kovács, a curatorului expoziţiei prof. Ioan Gînscă, a directorului executiv al Liceului Teoretic „ELF”, Vladimir Pop și a directorului adjunct, prof. Mariana Pop. Participanții la acest vernisaj vor avea ocazia să facă un tur virtual impresionant putând admira pe lângă operele elevilor și câteva opere de artă deosebit de vechi realizate de către personalități consacrate în urmă cu peste un secol: portretul compozitorului, turnat în bronz în 1913, de către sculptorul Dimitrie Paciurea (1873-1932) și lucrările în acvaforte ale pictoriței Ilona Wittrisch (1879-1946) care înfățișează casa compozitorului Beethoven.