În cursul zilei de vineri, prefectul judeţului Timiş, doamna Liliana Oneţ, a suferit un accident grav în timp ce se afla la schi în Muntele Mic. Din nefericire, ceea ce trebuia să fie o zi de relaxare s-a încheiat cu transportarea prefectului la spital întrucât acesta şi-a fracturat piciorul după ce a căzut de pe pârtia din judeţul Caraş Severin.

Ajunşi la faţa locului, medicii i-au oferit doamnei Oneţ primele îngrijiri medicale, după care au dus-o la spitalul din Timişoara. Aceasta a fost transportată la secţia de ortopedie une cadrele medicale au diagnosticat-o cu dublă fractură de tibie şi peroneu, urmând să fie supusă unei intervenţii chirurgicale.

Un an în funcţia de prefect

În data de 6 ianuarie 2020, Liliana Oneţ a fost numită prefect de Timiş ca urmare a unei hotărâri de Guvern, aceasta luându-i locul prefectului Eva Andreas, care şi-a înaintat demisia.

Din anul 2012, Liliana Oneţ a ocupat funcţia de subprefect de Timiş până în luna martie 2014. De asemenea, în trecut aceasta a fost jurist la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi membru PNL.

Educaţie impresionantă

În anul 1998 Oneţ a absolvit Universitatea TIBISCUS – Timişoara Facultatea de Drept, obţinând diploma de licenţă în Ştiinţe juridice şi administrative. Ulterior, doamna Liliana a primit diploma de Master în Dreptul afacerilor, urmând studiile Universităţii de Vest – Timişoara Facultatea de Drept.

În perioada 2005-2007 aceasta s-a înscris la Şcoala Naţională de Studii Politice și Administrative – Bucureşti (SNSPA) unde şi-a obţinut cel de-al doilea master, respectiv Integrare Europeană: politică şi economie europeană.

De asemenea, prefectul de Timiş a mai urmat şi programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţi publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, de la Institutul Naţional de Administraţie Publică (Ina)

Totodată, Liliana Oneţ a absolvit şi cursul de perfecţionare în domeniul relaţiilor internaţionale şi al diplomaţiei – „Securitate, diplomaţie şi politică externă” Institutul Diplomatic Roman