În luna februarie ac, au primit o lovitură dură. Actualul Parlament a decis că nu e cazul ca românii să le mai plătească astfel de pensii. Calitatea de parlamentar este remunerată, iar aceasta ar trebui să fie un privilegiu, nu exclusiv un interes material, susțin unii dintre actualii parlamentari.

„Faptul că au fost anulate indemnizaţiile speciale ale parlamentarilor este o dovadă de voinţă politică a actualei majorităţi parlamentare. Declaraţii aţi mai avut până acum, dar vot concret, nu. Aşadar, voinţă a existat. Comportamentul celor care au contestat această decizie mie mi se pare ruşinos”, a declarat Turcan, ministrul Muncii, relatează Agerpres.

Lista rușinii. Cum plâng parlamentarii după pensiile speciale

Pensia media a unui fost parlamentar se apropie de 6000 de lei pe lună. Un pensionar normal, după câțiva ani buni de muncă poate primi sub 800 de lei.

La Tribunalul  Caraș- Severin a ajuns o asfel de cerere din partea a șase foști parlamentari. Este vorba despre Gheorghe Pavel Bălan, Ioan Benga, Aurel Duruț, Gheorghe Hogea, Ion Simeon Purec și Mihai Radan .

Ei au chemat în judecată Parlamentul României, pentru a-și redobândi pensiile speciale de care au beneficiat până în luna februarie ac.

Cel mai supărat este Mihai Radan. El a avut trei mandate de deputat, în perioada 2000-2012. Ultimul a fost mai scurt cu patru luni, fiind de fiecare dată ales la nivel național ca reprezentant al Uniunii Croaţilor din România, informează reșița.ro

Pensionari, “ tineri“  angajați la stat

Vicepremierul Kelemen Hunor a atras atenția și asupra unui act de populism. Foștii parlamentari nu doar că beneficiau de indemnziații speciale, dar pe lângă veniturile obținute din această calitate, umblau și după vechime la stat. Liderul maghiar a arătat cum se angajau la stat imediat după ce ieșeau din sistem. Hunor a spus că este populism și a dat și exemplul unui fost ofițer de Securitate. Pensia lui este de 30 000 de lei, dar s-a angajat și la o primărie, de unde primește salariu de 9000-10 000 de lei pe lună.