Flavia Teodosiu, avocatul lui Dragnea a susţinut, într-o declaraţie acordată AGERPRES, că i s-ar fi „încălcat” dreptul la muncă clientului său. Liviu Dragnea ar fi intrat în comisie în luna februarie dacă nu i s-ar fi interzis să lucreze în penitenciar.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa. Deținutul a intentat mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu. Aceasta este în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu. Astfel Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Deținutul Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare. Condamnatul execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie.

Potrivit portalului instanţelor,termenul pentru soluţionare a fost stabilit pentru data de 27 aprilie.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă pentru instigare la abuz în serviciu.

Fostul lider social-democrat poate fi eliberat condiționat după ce va ispăși două treimi din pedeapsă, așa cum prevede Codul Penal. Cu alte, după doi ani și patru luni Liviu Dragnea ar putea să iasă din închisoare. Acesta poate beneficia de o reducere a zilelor de închisoare având în vedere că acesta a muncit în interiorul penitenciarului Rahova și că a participat la activități educaționale.

În 2019, Dragnea a constestat decizia ICCJ însă judecăttorii de la Curtea Supremă au respins definitiv contestația. Ulterior, în luna ianuarie, fostul lider social-democrat a formulat o altă contestație și recursul în casație care au fost și ele respinse de către instanță.