Consiliul Judeţean Arad investeşte 600.000 de lei pentru construirea a două staţii de autobuz în localitatea Fântânele, iar în acest sens, indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi de către Consiliu.

Construirea staţiilor se va efectua pe fiecare sens de mers, la ieşirea din localitatea Fântânele, iar urmare a studiului de fezabilitate, costurile estimate se ridică la circa 600.000 de lei, TVA inclus.

Localitatea Fântânele nu are staţii de autobuz, iar transportul în comun creează probleme în trafic

Potrivit raportului de specialitate al CJ Arad, în momentul de faţă transportul în comun nu beneficiază de staţii, motiv pentru care staţionarea se realizează pe benzile de circulaţie a DJ 682.

„În prezent, transportul în comun nu dispune de stații și este nevoit să staționeze pe benzile de circulație a drumului județean DJ 682, ceea ce duce la probleme în trafic. A fost necesară întocmirea unui studiu de fezabilitate în vederea amplasării stației de autobuz, pe traseul drumului județean DJ 682, asigurându-se astfel condițiile pentru serviciile de transport public în vederea îmbunătățirii vitezei de deplasare și a fiabilității pentru personalul care își desfășoară activitatea în zona industrială a comunei Fântânele, județul Arad”, se arată în raportul de specialitate al Consiliului Judeţean, care este dispus să plătească 600.000 de lei pentru cele două staţii.

O lucrare complexă

În ceea ce priveşte costul ridicat al investiţiei, reprezentanţii instituţiei susţin faptul că este vorba despre o lucrare complexă.

Concret, în afara celor două staţii, se vor realiza refugii asfaltate, astfel că, autobuzele vor putea să părăsească partea carosabilă în momentul în care vor opri în staţii şi, de asemenea, vor mai fi construite şi două peroane pavate.

Nu în ultimul rând, se are în vedere şi construirea unui trotuar de peste 570 de metri, care va lega staţia, aflată în afara localităţii, de Fântânele.

Realizarea acestei lucrări va avea loc în cursul acestui an, urmând să fie terminată în decurs de patru luni de zile de la deschiderea şantierului.