Cu ani în urmă Primăria Brașov a derulat un proiect al Agenției Locale pentru Locuințe. Prin acest proiect, municipalitatea oferea unor dezvoltatori terenul pentru construcție, iar în schimb primea apartamente. Un astfel de parteneriat a fost derulat și pentru amenajarea celor trei blocuri din ansamblul Tâmpa Gardens din Răcădău. Ansamblul cuprinde trei blocuri. În primele două imobile construite, apartamentele ce au revenit Primăriei au fost date în chirie drept locuințe de serviciu.

În schimb, în cel de-al treilea imobil, Blocul C, locuințele au fost lăsate de izbeliște. Acestea nu au mai fost amenajate la interior de constructor.Compania respectivă începuse să aibă probleme financiare și ulterior a fost executată și de bancă. Deși predarea locuințelor a fost făcută acum aproape 10 ani, nici edilii nu s-au preocupat de amenajarea acestor spații. Chiar existau o serie de solicitări atât pentru locuințe de serviciu, cât și pentru locuințe sociale.

Problema locuințelor abandonate din acest complex rezidențial a fost abordată și în ședința Consiliului Local din 27 ianuarie. Primarul Allen Coliban a precizat că situația îi este cunoscutăși are și rezolvare. Primăria va folosi va folosi societățile de construcții aflate în subordinea Consiliului Local ca să se apuce de amenajări. Deoarece pe perioada sezonului rece angajații de la RIAL și Tetkron nu prea au lucrări în derulare.

Cum pot fi obținute locuințe de serviciu sau locuințe sociale

„Avem un etaj din blocul C, unde apartamentele nu sunt amenajate. Am avut discuții cu reprezentanții Serviciului Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial cu privire la aceste locuințe și vrem să le amenajăm. Atâta timp cât avem societățile RIAL și Tetkron, avem și resursa umană care poate realiza lucrările pe timpul sezonului rece, când nu derulează alte proiecte. După ce le vom amenaja, vom decide în cadrul Consiliului Local dacă vor avea destinație de locuințe sociale sau de locuințe de serviciu. În ambele cazuri avem mai multe cereri decât oferte, iar decizia pe care o vom lua va fi una fundamentată pe argumente”, a explicat primarul.

De altfel, s-a încercat creșterea numărul locuințelor deținute de municipalitate, ca să fie locuințe sociale sau de serviciu. Primăria a solicitat să preia în contul datoriilor la bugetul local anumite spații ale unor entități comerciale. Acestea ar urma să fie reabilitate și amenajate în acest scop. Deocamdată nu s-a concretizat mai nimic.