Conform administraţiei actuale, satul Slătiniței, nu mai este sat care aparţine de Bistriţa-Năsăud, ci oraș în toată regula, iar locuitorii sunt nevoiţi să se pregătească pentru încă 12 luni în care să care apă de la cisternele Aquabis.
Ștefania Stere, consilierul PMP a ridicat întrebarea în ultima şedinţă a Consiliului Local Bistrița, cu privire la stadiul actualal lucrărilor la Slătinița , în ceea ce priveşte alimentarea cu apă şi a reţelelor de canalizare.
”Suntem în faza de obținere a autorizației de construire. Având contract de execuție, preconizăm începerea lucrărilor în luna martie. Sper ca lucrurile să decurgă cât se poate de fluent, să nu ne lovim de binecunoscutele impedimente aproape inerente unor proceduri.
Este un angajament pe care l-am luat și pe care avem de gând să-l respectăm. Termenul de executare este 12 luni. Aici discutăm despre cele două componente: apă și canalizare”, a răspuns primarul orașului.
Mesaj al actualului primar
În cursul anului precedent, primarul de faţă, cel care se afla în momentele respective în plină campanie electorală pentru obţinerea funcţiei pe care o deţina acum, a postat pe reţeaua de socializare Facebook, unrmătorul mesaj:
”După cum se știe, la Slătinița, cartier pe hârtie al Bistriței, nu există rețea de apă și canalizare. Există doar propagandă, din 4 în 4 ani. Oamenii își iau apa din fântâni, însă nivelul acesteia scade în perioadele sărace în ploi, iar tot ce face Primăria Bistrița este să ducă apă cu cisterna, la cerere și contra cost, pentru refacerea nivelului fântânilor.
În actualele condiții, le solicit celor din Primărie să pună la dispoziția oamenilor din Slătinița apă câtă e nevoie, neîntârziat și gratuit. Nu de alta, dar, la capitolul taxe și impozite, și ei sunt bistrițeni”.
Aşadar, din nefericire, vestea de faţă loveşte din plini bistriţenii care, de parcă nu deja destul de afectați de criza coronavirusului, acum sunt loviţi şi de cea a apei potabile.