Potrivit deputatului USR PLUS Lorant Sas, au început dezbaterile cu privire la proiectul de lege referitor la bugetul de stat pe anul în curs, despre care afirmă că este un buget „responsabil, care trebuie să asigure dezvoltarea ţării”.

”Am început, în cadrul comisiilor parlamentare, să dezbatem conținutul Legii bugetului de stat pentru anul 2021 și amendamentele depuse. Echipele de la guvern – de la fiecare minister – au lucrat zi și noapte, în ultima lună, tocmai pentru a pune cap la cap un buget pentru dezvoltare și reformă, folosind fiecare resursă care este la dispoziție.

Specialiștii de la Guvern au informat permanent direcțiile principale pe care este construit bugetul. Au apărut în presă zeci de materiale cu privire la planurile pentru fiecare minister în parte iar, de o săptămână, bugetul este postat pe site-ul ministerului. PSD se plângea, până ieri, că de ce nu e gata bugetul, iar când e gata se plâng că e gata prea repede”, a precizat deputatul LorantSas printr-un mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare.

Lorant Sas: „Avem un buget care trebuie să asigure dezvoltare”

În opinia acestuia, bugetul care s-a propus pentru anul 2021 este ”un buget al responsabilității”. Tocmai din acest motiv Lorant Sas este de părere că actualmente nu suntem în situaţia în care să acceptăm ”populisme” sau altfel de ”finanțări cu dedicație”.

”Avem un buget care trebuie să asigure dezvoltare, care trebuie să folosească banii din PNRR în beneficiul românilor și nu al firmelor căpușă controlate de baronii PSD. Faptul că au anunțat deja cu emfază că vor depune MII de amendamente arată cât de serioasă este abordarea PSD-ului. Este politicianism pur, îmbrăcat în haina populismului. PSD-ul este disperat că este în opoziție și este foarte bine pentru România că este acolo”, a mai adăugat Sas.

În cursul zilei de ieri, Parlamentul a demarat dezbaterea proiectelor Legii bugetului de stat, precum şi Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021. Acestea au fost transmise Legislativului în data de 23.02.2021.

În cursul zilei de 1 martie se va organiza şedinţa comună a Camerei Deputaţilor, în cadrul căreia sunt programate dezbateri generale şi dezbateri pe anexe, iar în ziua imediat următoare, proiectele Legii bugetului de stat şi Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 vor primi votul final.