Miercuri, 31 martie, Lucian Bode a precizat că nimeni nu este mai presus de lege și măsurile de protecție sunt pentru toată lumea. Întrebat dacă Raluca Turcan și Vlad Voiculescu vor fi amendați pentru încălcarea regulilor, ministrul Afacerilor Interne a susținut că toți suntem egali în fața legii.

Vlad Voiculescu a fost prins că nu purta mască pe holul Parlamentului, iar Turcan nu a purtat mască la un eveniment în Sibiu.

„Toți suntem egali în fața legii, toți răspundem în fața legii. Și Voiculescu, și Turcan”, a spus Lucian Bode.

Ministrul a mai spus că legea prevede prevede posibilitatea aplicării unei sancțiuni în termen de 6 luni de la săvârșirea infracțiunii.

Purtatul măștii, o problemă pentru unii parlamentari

Sâmbătă, Raluca Turcan a participat alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți liberali la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tămaciu. Din pozele postate pe pagina de socializare Facebook, liberalii nu au respectat regulile de distanțare și nici nu au purtat mască.

Voiculescu și Turcan sfidează regulile de distanțare într-o perioadă unde cazurile de COVID-19 cresc considerabil, iar lumea a ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noilor restricții. Ministrul Sănătății a fost fotografiat luni, fără mască de protecție, pe holurile Parlamentului, informează News.ro.

Răzvan Cherecheș, fostul consilier onorific al lui Voiculescu a declarat că nu se aștepta din partea lui să nu poartă mască, mai ales că țara noastră cu valul trei al pandemiei.

Ministrul Sănătății a postat pe pagina sa de Facebook poza în care apare fără mască și a explicat că participa la o conferință video, de aia nu a purtat masca. Totodată, Voiculescu a spus că asta nu este o scuză și a greșit.

Deciziile Guvernului de a introduce restricții noi a scos în stradă mii de oameni din mai multe orașe din țară. Numărul mare de pacienți de la ATI și creșterea cazurilor de COVID-19 reprezintă o adevărată problemă, iar spitalele au devenit arhipline.