Duminică, în jurul orei 22:22, personalul medical de la Institutul ,,Marius Nasta” din București au dat alerta. Ei au observat o flamă urmată imediat de fum la unitatea mobilă ATI din curtea spitalului. La fața locului au apărut mașini de pompieri, ambulanțe și SMURD.

Pompierii au precizat că incidentul nu s-a soldat cu un incendiu și că nimeni nu a fost rănit.

Lucian Bode, Ministrul de Interne a declarat că se așteaptă raportul final privind incidentul de la Institutul „Marius Nasta”.

„Din datele preliminare rezultă că nu a fost vorba despre un incendiu”, a precizat ministrul. Așteptăm raportul final și vom spune exact din punctul nostru de vedere ce s-a întâmplat acolo, de unde a fost degajarea de fum”, a mai spus ministrul pentru Digi24.

Ministrul a mai adăugat că nicio persoană nu a fost rănită, iar pacienții au fost mutați preventiv.

Șapte spitale au ars în ultimele 3 luni

În decurs de trei luni, țara noastră a fost zguduită de trei incendii ce au curmat viața mai multor persoane. Primul spital din România care pacienii covid au ars de vii a fost la Piatra Neamț.

Totodată, în noiembrie 2020 un incendiu s-a produs și la Spitalul CFR Cluj-Napoca. Pe patru decembrie, la secția ATI, la Spitalul Târgu Mureș, Spitalul de Psihiatrie Socola, Iași pe 25 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman pe 2 ianuarie, Spitalul de Psihiatrie din Gătaia Timiș pe 5 ianuarie.

Incendiul de la Matei Balș

Pe 29 ianuarie, incendiul de la Institutul ,,Matei Balș” din capitală a arătat, încă o dată, situația critică în care se află spitalele din România. Incendiul ar fi pelcat de la subsol, unde oamenii au murit carbonizați.

Bilanţul deceselor în urma incendiului de la Matei Balş este în creştere. Un cetăţean italian care a fost internat în pavilionul 5 de la Institutul „Matei Balş” a murit sâmbătă la Spitalul Ilfov, unde fusese transferat.

El este cea de-a 23-a victimă care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului.