Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis joi, 1 aprilie, un mesaj important prefecţilor şi subprefecţilor. Demnitarul i-a îndemnat să vegheze la respectarea legii și să acționeaze doar în interesul comunităților.

„Începând de astăzi, aveţi o datorie foarte importantă. Veţi veghea la respectarea legii şi, în acelaşi timp, veţi acţiona ca liant între comunităţile locale, autorităţi şi Guvernul României.

Funcţiile de prefect şi de subprefect pe care le veţi ocupa începând de azi sunt funcţii încărcate de responsabilitate, atât faţă de comunităţile pe care le conduceţi, cât şi faţă de Executiv, în faţa căruia veţi răspunde.”, a precizat șeful MAI, informează Agerpres.

Bode: Vă rog să fiți conștienți de sarcinile care vă revin

Totodată, Bode le-a atras atenția asupra situației sanitare în care ne aflăm și ia rugat să respecte cu strictețe legea.

,,Obiectivul principal care trebuie să ghideze atât acţiunile dumneavoastră, cât şi pe cele ale întregului aparat din subordine, este satisfacerea intereselor comunităţilor şi ale cetăţenilor prin asumarea deplină a rolului constituţional pe care îl aveţi.

Vă rog să fiţi foarte conştienţi de sarcinile care vă revin, iar monitorizarea pe care o voi face va fi foarte strictă”, a declarat Bode, la ceremonia de depunere a jurământului, care a avut loc în sistem videoconferinţă.

Noi prefecți și subprefecți  aleși în mai multe județe din țară

Începând de astăzi, 1 aprilie, noul prefect din județul Buzău este Iordache Silviu iar în județul Covasna a fost ales Istvan Raduly. De asemenea, în Harghita a fost numit Szabo Zsolt.

De asemenea, la nivelul municipiului București au fost numiți subprefecți Holban Viorel, Buşi Sebastian-Nicolae şi Budai Richard-Tiberius. Conform comunicatului MAI, în județul Maramureș, subprefect a fost numit Stauder Rudolf, iar în județul Timiș, Drăgănescu Ovidiu-Virgil.

La eveniment au luat parte şi secretarii de stat Irina Alexe şi Raed Arafat.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj important prefecţilor şi subprefecţilor. Demnitarul i-a îndemnat să vegheze la respectarea legii și să acționeaze doar în interesul comunităților.