Coaliția de guvernare se află într-o periadă tensionată datorită scandalului demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Lucian Bode a precizat că ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor este inadmisibil. De asemenea, demnitarul a spus că pacienții nu trebuiau scoși afară noaptea.

Totodată, demnitarul susține declarația lui Rareș Bogdan cu privire la Arafat, care a spus că nimeni nu este de neînlocuit. Lucian Bode a declarat că acesta este adevărul, ”că nimeni nu este de neînlocuit, mă refer inclusiv la ministrul Bode, inclusiv la secretarul de stat Arafat”.

”Comentez partea a doua a declarației lui Rareș Bogdan. Nimeni nu este de neînlocuit, mă refer inclusiv la ministrul Bode, inclusiv la secretarul de stat Arafat.

Dar, legat de ”Foișor”, sigur că nu o să intru în chestiuni care nu mă vizează ca și responsabilitate. Dar, ca simplu cetățean, am văzut și eu ce ați văzut și voi cu toții. Că modul în care a fost organizată externarea pacienților în seara zilei de vineri, nu a fost deloc în regulă”, a spus Lucian Bode.

Demiterea lui Vlad Voiculescu discutată în coaliția de guvernare

Bode a mai declarat că pacienții nu ar fi trebuit mutați cu noaptea în cap din Spitalul Foișor.

Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății, nici DSU. Medicul curant spune dacă pacientul este transferat în altă unitate spitalicească sau este externat. Totodată, de comun acord, medic-pacient, hotărăsc cum anume se face externarea. Și am văzut acea imagine care ne-a șocat pe toți când am văzut că un pacient este introdus în portbagajul unei mașini a aparținătorilor. Și am întrebat ce se întâmplă.

Și am înțeles că medicul curant, împreună cu pacientul și cu familia pacientului, au hotărât, pentru că au aranjat totul astfel încât acesta să fie transportat în mașina personală, de comun acord au hotărât să facă acest lucru”, a mai zis Bode.

Șeful MAI a refuzat să răspundă la întrebarea dacă ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar trebui să-și depună demisia după scandalul izbucnit datorită mutării pacienților în miez de noapte.

”Eu nu emit astfel de opinii în calitate de ministru, în cabinetul din care face parte și domnul Voiculescu!”, a conchis Lucian Bode.