Potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru, cauzele avariei la nivelul construcției hidrotehnice sunt în momentul de față necunoscute. Conform acestuia,  aducțiune în cauză era de altfel prima de acest gen din Cluj-Napoca, era veche de 80 de ani și construită din fontă.

”A fost o avarie pe conducta din fontă de aducțiune de apă de 600 de mm. Fiind aducțiune, nu a afectat alimentația cu apă a populației. Nu putem specula asupra cauzelor avariei. Conducta este veche de 80 de ani și este prima aducțiune a Clujului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru, care a ținut să precizeze faptul că pe Dorobanților, conducta veche de aducțiune a fost schimbată cu una nouă, care însă, nu a rezistat deloc mult, aceasta cedând după doar două luni de zile.

„Prin comparație, pe Dorobanților, am schimbat conducta veche de aducțiune cu una din beton precomprimat, care a cedat după 2 luni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru

Întrebat de ce nu au fost comunicate oficial date referitoare la incidentul de față sau de ce nu a fost măcar menționat pe site-ul companiei, Lucian Croitoru a răspuns că acesta a fost un incident care ”se întâmplă zilnic”, nereprezentând astfel un eveniment special, care merită să fie menționat.

”Intervenția a început vineri la ora 21.00 și s-a finalizat duminică seara la ora 23.00, când s-a redat circulației strada, pe bază de balast compactat, urmând ca după stabilizare să fie turnat asfalt.

Intervenția a durat 48 de ore. S-a schimbat un tronson din conductă, de circa 20 de metri.

Conducta de fontă aduce apă care a cedat duce apa de la stația de pompare de pe Eremia Grigorescu și ajunge la o altă aducțiune, de pe strada Mamaia, de unde se livrează apă spre populație”, a mai spus Lucian Croitoru.