Orban a precizat că Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău au încercat să arunce în aer formarea coaliției. El a explicat cum a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea coaliției de guvernare.

„Trebuie să ştiţi lucrul ăsta, preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău. Care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a explicat liderul PNL, relatează Agerpres.

Orban: Avem ponderea pe care o avem în cadrul coaliției

Președintele PNL a explicat că va rămâne prieten cu susținătorii lui Florin Cîțu pentru funcția de conducere, fără a ține cont de rezultatul din toamnă, la alegeri.

,,Pentru mine chiar şi cei care au fost în poza respectivă sunt colegii mei de partid şi partenerii mei, indiferent de deznodământul acestor alegeri interne. Şi aşa au fost. Să ne uităm puţin: dintre cei care sunt acolo, în poză, că eu m-am purtat cu ei nu numai corect, ci chiar am investit în ei”, a explicat Orban la întâlnirea cu liberalii din Botoșani.

Șeful Camerei Deputaților nu a uitat să-l atace pe Rareș Bogdan pentru modul în care a renunțat la susținerea lui pentru un nou post ca președinte PNL.

,,Unde s-a mai văzut într-un partid ca un secretar general, care este propus de preşedintele PNL, să se întoarcă împotriva preşedintelui PNL, dar să se agaţe în continuare să stea secretar general al partidului? Vă mărturisesc că nu există aşa ceva în niciun partid politic. Cu toate acestea, am acceptat acest lucru. Până la urmă, oamenii au dreptul la opţiune, au drept şi la uitare”.

Șeful PNL are nevoie de susținerea liberalilor de la Botoșani

Președintele PNL a explicat că partidul are nevoie de democrație și nu de personaje ce conduc organizații și iau decizii de pe azi pe mâine.

,,PNL are nevoie de democraţie şi mai ales de lideri care respectă democraţia. Nu are nevoie de oameni care conduc organizaţii şi care astăzi votează în Biroul Permanent susţinerea un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor din filiale’, a conchis liderul PNL.