Ludovic Orban nu are emoții privind alegerile unui nou președinte pentru șefia PNL. Demnitarul a declarat că este sigur că va câștiga un nou mandat, neavând niciun concurent care să-i pună probleme.

Chiar dacă nu toate filialele au anunțat că-l vor susține, președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că îi cunoaște pe toți consilierii și primarii personal.

Totodată, el a precizat că va obține toate voturile necesare pentru a câștiga.

„La Congres fiecare delegat își exprimă opțiunea. Dacă sunt filiale care au luat o decizie de susținere asta nu înseamnă că toți delegații or să voteze cu mine. Dacă sunt filiale care nu au luat decizii de susținere, asta nu înseamnă că nu am susținători.

Vă reamintesc că și la Congresul trecut nu m-a susținut Clujul și am luat cel puțin o treime din voturile delegaților din Cluj pentru că eu cunosc personal toți primarii și consilierii județeni PNL și țn cooperarea noastră în ultimii zeci de ani am arătat că sunt un om de încredere” a declarat Ludovic Orban, relatează Antena3.

Mai multe figuri politice cunoscute își doresc scaunul lui Orban

Se vehiculează că unul dintre cei mai importanți contracandidați pentru șefia PNL ar fi Cîțu. Premierul nu a declarat încă oficial dorința de a candidat. Orban a precizat cu o siguranță ieșită din comun că va câștiga.

Pe lângă numele lui Florin Cîțu, Emil Boc ar putea fi unul dintre viitori contracandidați pentru șefia liberală. Totodată, Rareș Bogdan a mai declarat că, din gruparea liberală din Ardeal”, Ilie Bolojan reprezintă un alt nume vehiculat pe listele liberale.

Este şi Florin Cîţu o opţiune, şi Emil Boc o opţiune. Este şi Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, este şi Robert Sighiartău o opţiune, avem mai multe opţiuni. Eu am spus-o ca să nu existe niciun fel de speculaţie. Voi intra pe poziţiile doi-trei în echipa câştigătoare”, a declarat Rareş Bogdan, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.