Senatorul independent a vrut să coboare în subteran, dar nu a primit aprobare de la conducerea minelor. În schimb, câțiva mineri din subteran au urcat la suprafață și s-au întâlnit cu senatoarea. În scurtă vreme s-au adunat destui oameni ca să ofere Dianei Șoșoacă destul public care s-o asculte. Șoșoacă a ținut discursuri in fața a peste 200 de mineri nemulțumiți că nu și-au primit salariile la timp.

Așa cum proceda la mitingurile AUR, Șoșoacă le-a cerut minerilor să cânte imnul României, după care s-a cântat imnul minerilor. Senatoarea a profitat de durerile minerilor pentru a ataca guvernul și a trecut rapid la atacuri la persoană.

„Acum, aici, trebuia să fie tot Parlamentul și tot Guvernul României. Unde sunteți, mă? Unde ești domnul președinte, iar ești la schi?”, a mai spus Diana Șoșoacă. Minerii și senatoarea l-au numit ‘Cuțu-Cuțu’ pe premierul Florin Cîțu.

Senatorul, exclus din AUR pentru comportament nedemn, a spus că România este condusă de un „Guvern de criminali”.  Le-a mai spus minerilor și că România importă cărbune din Polonia și Ucraina. Aceasta, „în conditiile în care voi muriti de foame”. În opinia sa, țara este atât de bogată, încât s-ar putea pune pe picioare în doi ani, doar că aceasta nu se doreste.

„Se dorește intrarea in faliment, investitori străini vor cumpăra minele din Romania pe 3 lei și pe urmă România va deveni definitiv sclavul străinilor, vor lua cărbunele nostru și-l vor duce la statele deștepte”, a zis, patriotard, Șoșoacă.

Minerii au scandat cu înflăcărare revoluționară: „Diana e cu noi!”.

Senatoarea Diana Șoșoacă i-a asmuțit pe minerii din Valea Jiului și împotriva lui George Simion, fostul ei șef de partid. Pe acesta l-a acuzat ca plătește televiziunilor 50.000 de euro în fiecare lună pentru a fi primit în studiourile de televiziune.

Dar senatorul independent și populist a mai identificat câțiva inamici:

„De aici din Valea Jiului începe eliberarea. Vă spun că începe marea eliberare. Nu numai Guvernul trebuie să cadă, mai e un președinte și un abuzator suprem, Raed Arafat, dușmanul românilor și, dacă nu vă rezolvă problemele, de ce nu v-ați lua și voi o aprobare de la Primăria Capitalei să manifestați pașnic? Că ei știți ce zic de voi, da? Să protestați in fata lui Cuțu-Cuțu”, a mai declamat senatoarea.

„De 31 de ani România este condusă din afară. Problema minerilor din Romania are soluții, de 4 ani se încearcă, s-ar putea da drumul la toate minele din România și ați putea avea circa 4.000 euro pe luna, ca în Germania. Germania deschide toate minele, iar noi le închidem. În Germania, un miner ia trei-patru mii de euro pe lună, iar aici ne batem joc cu 500 de euro pe lună? Fasciștii sunt la putere în România. N-o să vedeți demisii, nu dau doi bani pe oameni, pe țară, pe popor. Dacă oțelăriile ar fi românești, ați trăi în puf și voi, și familiile voastre. Există soluții. Știți cine mai trebuia să fie aici? Președintele! Înainte era românii lui Ioha, acum suntem oha! Unde-i SMURD-ul lui Arafat, trebuia să fie aici. Nici dracu nu-l dă jos de acolo, are un tupeu inimaginabil. Este unul dintre criminalii din România. Nici turcii, nici tătarii nu ne-au prăduit cum ne-au prăduit politicienii. Nu în pușcării ar trebui sa sfârșească, ci la canal”, a strigat Diana Șoșoacă în fața minerilor.