Președintele Federației de Lupte, Răzvan Pîrcabu este primul care a reacționat, după ce a primit bugetul de la Ministerul Sportului.

Este șocat modul în care ministrul Novak a decis să împartă banii. Bugetul FRL a fost redus masiv.

„Pentru noi această diminuare a bugetului pentru lumea luptelor este foarte mare. Pentru că noi nu prea avem alte surse de venit. Dacă am fi avut o bază proprie să putem să facem o autofinanţare şi anumite economii în ceea ce priveşte întreţinere, masă şi casă, ne-ar fi ajutat foarte mult, dar noi nu avem alte surse extrabugetare. Pentru noi, o scădere a bugetului cu 1.300.000 de lei înseamnă enorm. Nu se mai poate, unii au curaj să spună, alţii nu au. Dar eu nu am nimic de ascuns, nimic de pierdut, eu fac din plăcere ceea ce fac şi cu credinţă. Rezultatele din ultimii ani ale luptelor româneşti, cu medalii la Europene, Mondiale şi Jocurile Olimpice, nu vreţi să ştiţi cu ce eforturi s-au făcut şi cu ce sacrificii”, a declarat Răzvan Pîrcălabu pentru Agerpres.

” Lupte”  în Sport din cauza banilor. Eduard Novak, acuzat de ipocrizie

Reprezentantul  FRL are dubii că banii alocați de la Minister vor fi suficienți până la Jocurile Olimpice.

Îl critică dur pe ministrul Novak, mai ales că a declarat că va susține sportul după modelul din Ungaria.

Președintele FRL nici măcar nu a fost chemat la consultări.

„Dacă am face şi noi ce face guvernul maghiar de cel puţin 10 ani, am fi sus. Ei doar în ciclul olimpic 2012-2016 au construit 200 de bazine olimpice. Ca să dau cel mai elocvent exemplu. Au construit săli, în Budapesta au săli de competiţii de te doare capul, toate performante, toate după ultimele standarde. Noi tragem de sala aia polivalentă de 50 de ani, sau de când e făcută. Am organizat campionate europene şi mondiale şi am îmbrăcat-o cu tot felul de roll-up-uri şi bannere pentru a acoperi mizeria şi igrasia, să nu ne facem de râs”, a declarat președintele FRL, pentru Agerpres.