Noul director al Spitalului Dezna, Mădălin Morgan urmează cursurile de masterat la Imperial College of London, acesta fiind numit pe data de 10 martie noul manager al Spitalulului de Recuperare Neuromotorie „Dr.Corneliu Barsan” Dezna, din judeţul Arad.

Ceea ce atrage atenţia, este însă CV-ul medicuui Mădălin Morgan. Acesta este specialist în Obstetrică-Ginecologie, specialitate absolvită în 2013, ca șef de promoție, în cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, unde a și activat ca asistent universitar.

Nu doar atât, dar doctorul are şi studii postuniversitarede Management Sanitar, iar în 2016 a fost parte a guvernului tehnocrat, în funcţia de consilier la Cancelaria prim-ministrului din vremea respectivă, Dacian Cioloş.

Totodată, dr. Mădălin Morgan a fondat Oncochain, un start-up care lucrează la o platformă ce se ocupă cu îmbunătăţirea tratamentelor anti-cancer. În cursul anului precedent, Morgan s-a bucurat de admiterea la programul de studii masterale în sănătate publică organizate de către  Imperial College of London.

Principala prioritate, acreditarea

Noul manager a ţinut să facă câteva declaraţii cu privire la priorităţile sale actuale referitoare la Spitalul de la Dezna.

Principalul obiectiv este acreditarea unității sanitare și încadrarea în termenul limită, în privința întocmirii documentației. Auditul a fost deja făcut, dar mai sunt câțiva pași de parcurs, iar documentația trebuie depusă până la finalul lunii iunie. De asemenea, am constatat, la preluare, că nu avem destul personal, doar s-au rotit anumite posturi pentru a corespunde cât de cât cerințelor”, a precizat dr. Margan.

Aşadar, personalul TESA a unităţii este deficitar, însă se mai necesită şi o serie de cadre medicale, precum un medic specialist în recuperare neuromotorie, un psiholog sau referenți de specialitate ar trebuie să completeze organigrama.

Transformarea spitalului în spital de recuperare post Covid neagreată de către manager

Aşadar, la un moment dat se discuta, la nivelul judeţului, despre transformarea spitalului de la Dezna în spital de recuperare post Covid, însă actualul manager nu a îmbrăţişat 100% ideea respectivă.

Poate fi o variantă de lucru, dar ceea ce facem noi aici are mare căutare. Avem programări până în toamna acestui an, pentru că partea de recuperare neuromotorie nu este acoperită prea bine în partea de vest a țării. De aceea, aș merge mai mult pe perfecționarea a ceea ce facem acum, decât pe reorientarea unității medicale”, a mai precizat managerul spitalului.

Management medical

Cu privire la motivul pentru care a ales să vină Dezna, Mădălin Margan a precizat următoarele:

până la urmă, aceasta este menirea, să vii într-un loc pe care poți să-l ridici. Pentru că problemele nu sunt la cadrele medicale, avem medici, avem personal medical calificat, dar nu avem management.”