Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre tragicul eveniment ce s-a produs la Arad cu câteva zile în urmă.

Demnitarul a transmis condoleanțe familiei persoanei ucise în tragedia de la Arad și a precizat că cei mai buni specialiști din Poliția Română cercetează cazul.

,,În legătură cu acestă tragedie am fost informat imediat ce s-a produs, sâmbătă dimineața, și împreună cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialiști din Poliția Română”, a precizat Bode.

Tragicul eveniment din Arad a mobilizat Poliția Română

Totodată, Bode a mai spus că cercetările sunt în desfășurare și în scurt timp vor fi duși în fața instanței cei care au aruncat în aer mașina în Arad.

,,Am luat legătura cu instituțiile partenere și împreună am gestionat sâmbătă și duminică cercetările la fața locului astfel încât cei mai buni specialiști ai Poliției Române să reușească într-un timp cât mai scurt să identifice autorii astfel încât să fie aduși în fața instanței de judecată”, a mai precizat Lucian Bode, informează Antena3.

Polițiștii au reușit să finalizeze cercetările privind epava autoturismului și au audiat membrii familiei, martori și mai mulți angajați ai societății comerciale. Bode a mai explicat că acest caz este singular, iar România este ,,o țară sigură”.

Bode: Atentatul de la Arad este caz singular

,,Afirm cu toată responsabilitatea, vorbind de un caz singular, că România este o țară sigură. Cunosc modul de operare al Instituțiilor statului român, modul de implicare, profesionalismul lor.

Vorbim de un caz singular și în paralel de o acțiune a Poliției Române și spun, încă o dată, că România este o țară sigură și nu vorbim de acțiuni pregătite în serie. Vinovații vor fi identificați și aduși în fața instanței de judecată.

Luăm în calcul orice pistă și nu excludem nicio variantă. De aceea cercetăm toate posibilele variante, că vorbim de compania pe care o administra, că vorbim de posibilele relații conflictuale, în acest sens specialiștii evaluează toate relațiile personale și comerciale pe care le-a avut”, a explicat ministrului Bode.