Astfel, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului, formată din 26 de comune din Transilvania, a alocat suma de 30 000 de euro pentru crearea unui brand local.

Se dorește atragerea a cât mai multor turiști din țară și din străinătate.

Oficialii asociației mizează pe resursele naturale: munte, apă și deal.

Află care sunt locurile din Transilvania pe care le poți vizita în pandemie

„De ce trei piloni de dezvoltare? Pentru că în Ţara Făgăraşului găsim toate formele de relief pe care noi le avem în România: munte, apă şi deal. Ţara Făgăraşului se află la poalele Munţilor Făgăraş, cei mai importanţi şi spectaculoşi din România, unde avem şi brâul de sate, Aceasta  formează partea de cultură şi de completare a patrimoniului cultural. Al doilea pilon este apa, pentru că munţii sunt străbătuţi de râuri şi lacuri şi pe urmă este dealul. Anul acesta avem un motto: „Întoarcerea la natură”, a explicat preşedintele asociaţiei, citat de Agerpres.

Țara Făgărașului, destinația anului

Blogerii care au vizitat Țara Făgărașului au catalogat-o destinația anului 2020. Astfel, reprezentanții asociației au prins curaj și au început să aloce bani pentru investiții.

„Noi am crescut cu câteva procente bune anul trecut, faţă de 2019, chiar dacă a fost pandemie Din studiile pe care le avem am crescut cam cu 7- 8%, nu mult, dar am crescut, iar anul acesta ne-am propus să creştem cu 20%, „, a precizat Florin Ioani, președintele Asociației Țara Făgărașului.

400 de unități de cazare

La acest moment, în Țara Făgărașului sunt peste 400 de unități de cazare, cele mai multe de tip 3 margarete.

Oficialii asociației spun că se lucrează la creșterea acestui număr. Cel mai viabil ar fi ca localnicii să-i primească pe vizitatori.

„Mi-aş dori ca un sfert din casele din localităţile zonei să poată să primească turişti. Am putea revigora gospodăriile şi pune în valoare produsele locale, putem ţine tinerii în sat. Provocarea noastră este să ţinem satele populate. Degeaba facem infrastructură, avem apă, avem canal, avem gaze naturale, avem electricitate, dar nu ai cui să te adresezi. Îmbătrânirea satului este o realitate şi trebuie să curmăm cumva asta”, a subiniat preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Făgăraşului.