Pentru realizarea proiectului tehnic de execuție de modernizare a mai multor puncte termice din oraș, Primăria Municipiului Arad a atribuit contractul prestării serviciilor aferente.

În cursul lunii aprilie, Primăria Municipiului Arad a semnat cu firma din județ, Isotherm Klima SRL, un contract în vederea efectuării de servicii pentru realizarea unui proiect tehnic de execuție și asistență tehnică din partea proiectantului pentru „Modernizare rețele termice aferente punctelor termice PT 5 Grădişte, PT 2 Lac, PT 4 Macul Roşu, PT Pasaj, PT 6V, PT Ocsko Terezia – P.T. 2 LAC”.

În acest sens, Consiliul Local a aprobat în urmă cu un an, mai precis, în februarie 2020, Studiul de Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție.

Valoarea contractului semnat

Contractul care a fost semnat în cursul acestei luni se ridică la o valoare de 237.000 de lei și este constituit din două etape, după cum urmează:

  • Prima etapă, care se întinde pe o perioadă de 90 de zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, prevede prestarea serviciilor de proiectare.
  • Cea de-a doua etapă va începe odată cu emiterea ordinului de începere a lucrărilor propriu-zise la cele șapte puncte termice. Aceasta implică efectuarea de servicii de asistență tehnică din partea proiectantului.

Valoarea investiției

Pentru modernizarea acestor puncte termice aferente punctelor termice anterior amintite, se necesită o investiție în cuantum de 11.147.880,19 lei cu TVA inclus, potrivit hotărârii CLM din februarie 2020.

Potrivit referatului de aprobare pe care primarul Călin Bibarț l-a întocmit:

„Necesitatea acestor lucrări a apărut ca urmare a faptului că echipamentele din punctul termic precum și rețelele secundare aferente, au fiabilitate scăzută, un grad avansat de uzură, durate de serviciu depășite, reparații curente și capitale frecvente, costuri de exploatare ridicate și importante pierderi de agent termic și de căldură.

De asemenea s-a constatat că o ramură a rețelei, care alimentează un grup de blocuri, se află situată pe un teren privat, făcând imposibila intervenția în caz de avarii.”