Veste bună pentru părinți și copii. Alocaţiile vor fi de la 1 februarie mărite cu 20%, iar următoarea majorare depinde de decizia Parlamentului

Veste bună pentru părinți și copii. Alocaţiile vor fi de la 1 februarie mărite cu 20%, iar următoarea majorare depinde de decizia Parlamentului. Anunțul a fost făcut, miercuri seara, de către ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la postul public de televiziune.

„Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%”, a spus minstrul Raluca Turcan.

Potrivit acestei declarații, următoarea majorare a alocaţiilor ar putea avea loc în iulie sau august.

Ministrul Muncii a anunțat și pe pagina ei oficială de Facebook , încă de la finele anului trecut, că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie. Astfel, alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani va ajunge la suma de 214 lei pe lună.

Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar

„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, a notat atunci ministrul Raluca Turcan pe Facebook. Ea a mai precizat că ”pentru copiii până în 2 ani și copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocației va fi de 427 de lei lunar”.

Măsura vine în urma eforturilor guvernamentale de a aduce valoarea alocațiilor pentru copii la un nivel acceptabil și , în același timp, a nemulțumirilor populației, a părinților în special. Ei au reclamat valoarea mică lunară a acestora și faptul că nevoile unui copil depășesc cu mult această alocație.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale s-a declarat optimistă în privința unei noi majorări a alocațiilor pentru copii în acest an, care ar putea fi tot de 20%. Raluca Turcan se dovedește foarte activă și inspirată de la instalare. Valoarea alocației pentru copii depășește acum 200 de lei, devenind astfel de luat în seamă în cheltuielile și economiile unei familii din România.