Gabriel Lazanty, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a anunțat recent faptul că a apărut actul normativ conform căruia alocația pentru masa persoanelor comune spitalizate a fost mărită, însă, cu toate acestea, nu cu suma care este menționată inițial în cadrul proiectului de act normativ care a fost pus în dezbatere publică, doar cu un leu.

Gabriel Lazanty: „V-am mințit pentru că am fost mințit! Îmi pare rău!”

”1 leu  Atâta meritați  După marele tam-tam cu majorarea alocației de hrană la pacientul comun de la 10 lei la un minim de 16 lei, surpriză: apare actul normativ total diferit față de forma publicată în Transparență decizională și suma nu mai este 16 lei, că-i 11 lei, managerul nu mai poate majora alocația cu avizul Consiliului de administrație numai dacă găsește surse alternative de venit (ne-om încerca norocul la Loto) sau autoritățile publice locale aprobă fonduri din bugetul propriu cu această destinație (imposibil de pus în practică cu 1 Mai având în vedere că bugetele locale tocmai ce au fost aprobate).

De la apariția proiectului legislativ în transparență decizională, am lucrat cu specialiștii în dietetică și nutriție din cadrul spitalului la noile meniuri (în valoare de 20 lei) care urmau să fie puse în practică cu data de 1 Mai în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Din păcate acest lucru nu va mai fi posibil. V-am mințit pentru că am fost mințit! Îmi pare rău!”, a spus Gabriel Lazany.

Hotărâre aprobată de către Guvern

În data de 21 aprilie 2021, Guvernul României aproba în cadrul unei ședințe o anumită hotărâre prin care se majora suma alocată hranei persoanelor internate în spitale, începând cu luna următoare. Concret, aceasta urma să fie actualizată cu indicele prețurilor de consum a mărfurilor alimentare în perioada 2018-2020.

Despre acest subiect puteți citi accesând linkul următor:

Mai multă mâncare pentru bolnavi. Guvernul României anunţă majorarea alocaţiei pentru hrana pacienţilor internaţi în spitale