Bărbatul, originar din județul Maramureș, a turnat benzină pe el, apoi și-a dat foc cu o brichetă.  Sunt primele informații ale polițiștilor din Maramureș.

Anchetatorii spun că a recurs la acest gest, din cauza faptului că nu a putut plăti o datorie de 5000 de euro.

Maramureș. A cedat! Datoriile l-au făcut să-și dea foc

În acest caz, se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Mama tânărului este cea care a sunat la 112.

„Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat apelanta şi persoana în cauză, un tânăr de 27 ani, ambii din Vişeu de Sus. Din discuţiile purtate cu apelanta, poliţiştii au constatat că tânărul de 27 ani şi-a aruncat benzină peste corp, după care şi-a dat foc cu o brichetă. La faţa locului a fost prezent şi un echipaj al Ambulanţei, care l-a transportat la spitalul din Vişeu de Sus în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a spus Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, citată de Agerpres.

Raport îngrijorător. Numeroase tentative de suicid în rândul tinerilor

Psihologii și specialiștii în sănătate mintală susțin că a crescut  mumărul  cazurilor de suicid, mai ales în rândul tinerilor. Izolarea, lipsa jonurilor, a perspectivelor sunt câteva dintre cauzele care îi determină pe tineri să recurgă la gesturi extreme.

Pe de altă parte, orientarea excesivă spre partea materială îi face pe tineri să cedeze la cea mai mic impas. Psihologii și consilierii de dezvoltare personală susțin că, în România, starea de bine se asociază cu prosperitatea. Puțini dintre timeri sunt educați că prosperitatea vine după muncă, după obective stabilite și realizate. Asfel, apare dezamagirea, frustrarea și gesturile extreme.

A avea totul sau nimic și cât mai repede pare să fie laitmotivul multor tineri de astăzi. Potrivit unui raport al INS, trei din cinci tineri nu studiază și nici nu lucrează, ceea ce este îngrijorător, atât din punct de vedere economic, cât și social.