În Maramureș, o ambulanţă, care mergea din Baia Mare către Vișeu de Sus, a fost implicată într-un accident cu un autoturism. Ambulanța efectua transferul unui pacient.

Conform „știri vasiledale.ro” , în localitatea Bârsana, ambulanței  i-a fost tăiată calea de autoturism care a ieșit de pe o stradă laterală. Șoferul autoturismului a ieșit în viteză pe drumul principal de pe o stradă laterală fără a se asigura. Cu toată încercarea șoferului ambulanței de a evita coliziunea, accidentul nu a putut fi evitat. Ambulanța și autoturismul au ajuns în șanțul de pe marginea drumului. Norocul celor din ambulanță a fost că șanțul nu era adânc și ambulanța nu s-a răsturnat în urma impactului.

După coliziune șoferul autoturismului a ieșit din mașină. Dar, în loc să se asigure că cei din ambulanță sunt teferi,a a fugit de la locul accidentului. Pacientul, șoferul și asistenta au scăpat nevătămați, doar cu sperietura. Pacientul a fost preluat de o altă ambulanță şi dus spre destinaţie.

Şoferul vinovat de accidentul cu ambulanţă a fost găsit şi reţinut

Conform informaţiilor oficiale cel care a provocat accidentul a fost identificat de poliţişti. Cu toate că bărbatul şi-a pus soţia să mintă că ea era la volan în momentul evenimentului, nu a scăpat. După ce au audiat-o pe soţie, poliţiştii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă în declarațiile ei. În urma cercetăilor au stabilit că de fapt maşina fusese condusă de soţul ei.

Acesta a fost dus la sediul poliţiei, unde a fost testat imediat cu aparatul etilotest. Rezultatulnu prea i-a mirat când au văzut 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Imediat a fost condus la unitatea medicală din Dragomireşti pentru a-i fi recoltate probe de sânge. Totodată, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatulu, acesta fiind transpoertat la arestul IPJ Maramureş.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. La acesta s-a adăugat și părăsirea loculului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi distrugere.

Pe numele soţiei sale s-a deschis dosar penal sub aspectul infracţiunii de mărturie mincinoasă.