Update. Autoritățile au revenit și au precizat că incendiul a fost provocat de o țigară, aruncată pe fereastră, de către un pacient.

Două dintre saloanele spitalului au fost afectate, iar valoarea pagubelor materiale urmează să fie stabilită cu exactitate.

Știre inițială. Pompierii din Maramureș  nu pot spune cu exactitate la acest moment, de la ce a pornit incendiul de la spitalul din Cavnic,  investigațiile sunt în curs.

Oficialii ISU  au menționat că nu există victime. Au fost evacuați 71 de pacienți, în stare stabilă. După stingerea incendiului, bolnavii au fost reintroduși în saloane.

Incendiul a izbucnit la una dintre băile spitalului, la etajul al treilea .

Maramureș. Cauzele incendiului de la spitalul din Cavnic, în curs de stabilire

„ S-a intervenit cu trei autospeciale de stins incendiu cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de prim ajutor, o autospecială pentru victime multiple și două ambulanțe ale SAJ”, a transmis maiorul Alexa Gonczi Oana Cristina, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

În ultima perioadă, incendiile din cadrul spitalelor sunt din ce în ce mai frecvente.

Anul 2021 a continuat tragedia de la Piatra Neamț, cu cea de la Matei Balș.

Ulterior, au mai izbucnit la spitale din București, Craiova. Un raport al Ministerului Sănătății arată doar problemele cu care se confruntă unitățile medicale, nu și ce soluții se întrevăd concret.

Maramureș. Spitalul din Cavnic urma să fie modernizat complet

Anul trecut, Compania Națională de Investiții(CNI) a aprobat finanțarea în valoare de 2, 2 milioane de euro, pentru reabilitare.

La acel moment, conducerea spitalului anunța lucrări de anvergură, printre care și modernizarea lifturilor.

Spitalul este menționat de DSP la gradul V(însemnând dotări și complexitate de tratament). Are 59 de paturi la secția Psihiatrie, 21 la compartimentul Medicină Internă și 10 paturi la Îngrijiri Paleative.

Într-o solicitare în baza Legii 544/2001, Ministerul Sănătății recunoaște starea deplorabilă în care se află spitalele de Psihiatrie din România. Acestea sunt supraglomerate, unitățile medicale sunt neigienizate, iar suma alocată pentru masa acestora este infimă. Mai exact, statul alocă 4 lei pentru masa unui pacient internat la Psihiatrie. Pe zi, înseamnă 12 lei.

Citește aici despre situația cruntă din spitalele de Psihiatrie