Compania Națională de Administrare a Infrasctructurii Rutiere ( CNAIR) informează că pe DN18, în Pasul Gutâi, mai multe TIR-uri au rămas înțepenite datorită drumului înghețat.

În zonă s-au înregistrat ninsori abundente și ploaie înghețată, trei autotrenuri au rămas înțepenite din cauza zăpezii căzută ce a înghețat. În spatele lor așteaptă coloane de mașini și își așteaptă să pornească , din nou, la drum.

Se circula alternativ pe un singur sens între Baia Mare și Sighetu Marmației, în zona amintită.

Se acționează cu sare și clorură de calciu

Reprezentanții CNAIR au transmis că se acționează cu sale și clorură de calciu pentru îndepărtarea efectului de ploaie înghețată. De asemenea, poliția rutieră Maramureș verifică autotrenurile dacă sunt echipate corespunzător pentru această perioadă a anului.

Polițiștii au descoperit că , unii din cei blocați, nu aveau echipamentul corespunzător circulației pe timp de iarnă, iar cauciucurile prezentau un mare grad de uzură.

Se circula alternativ pe un singur sens între Mare și Sighetu Marmației.

Drumarii din Baia Mare au intervenit în tractarea TIR-urilor cu probleme. Circulația se desfășoară în condinții de iarnă, iar in zonă ninge în continuare abudent.

Recomandările Poliției Române în sezonul de iarnă pentru șoferi

Poliția Română vine cu câteva recomandări pentru șoferi. Pentru că în  această perioadă este posibil ca drumul să fie acoperit cu zăpadă și polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, atât în localități, cât și în afara acestora.

De asemenea, o atenție sporită trebuie să aibă și pietonii. Să evite folosirea părții carosabile, cu precădere după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Pietonii trebuie să se asigure înaintea traversării drumurilor.

Șoferii pot verifica traseul pe care urmează să-l parcurgă la secțiunea Infotrafic:: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Cine nu-și echipează vehiculul cu cauciucuri de iarnă corespunzătoare riscă amenzi între 1.305 și 2.900 de lei. Potrivi Poliției, se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație