Pe 25 ianuarie 2021, în jurul orei 21.15, polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat șapte persoane implicate în activități de contrabandă cu țigări.

În urma verificărilor, polițiștii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău și din cadrul S.T.P.F. Maramureș au confiscat 16.500 de pachete de țigări.

Trei autovehicule ce au fost folosite la activitatea infracțională au fost confiscate, iar polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 19 focuri de avertisment.

Acțiunea Poliției de Frontieră s-a desfășurat în zona Barajului Firiza.

Intervenție în forță a polițiștilor

Polițiștii de frontieră s-au deplasat spre două autoturisme ce staționau pe un drum forestier în vederea legitimării șoferilor. Persoanele în cauză au încercat să lovească polițiștii, motiv pentru care s-au tras focuri de avertisment pe vertical și spre pneurile mașinilor de teren.

Șoferii nu s-au oprit, iar după 600 de metri, autovehiculele au fost găsite la marginea drumului. Un român din raza Maramureșului a fost găsit cu răni în zona coapsei. Tânărul , în vârstă de 28 de ani, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Cel de-al doilea autovehicul a fost indisponibilizat, iar polițiștii au descoperit, în urma cercetărilor, un microbuz cu baxuri de țigări. În autovehicul se aflau încă două persoane, iar în zonă au mai fost găsite alte două persoane implicate în activitatea infracțională.

Persoanele au vârste cuprinse între 17 și 47 de ani

Persoanele implicat sunt cetățeni români, cu vârste cuprinse între 17 și 47 de ani. De asemenea, au domiciliul pe raza județului Maramureș.

Valoarea totală a țigărilor găsite în microbuz ( 16.500 pachete de țigări) se ridică la 193.000 de lei. Marfa a fost ridicată și confiscată.Cele trei autovehicule au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului de Operațiuni Speciale Maramureș.Pe timpul acţiunii, polițiștii de frontieră au fost sprijiniţi de lucrători din cadrul I.P.J. Maramureş şi I.J.J. Maramureş.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.